Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Världsledande ytbehandlingsutrustning sedan 1926

Benny Eriksson, VD på ANEST IWATA.
ANEST IWATA har mer än 90 års erfarenhet inom beläggningsindustrin, och kombinerar den mest sofistikerade japanska hantverkstraditionen med kontinuerlig utveckling av avancerad teknik.

ANEST IWATA Group bildades redan 1926 och har sedan dess utvecklats till en världsledande leverantör av utrustning för ytbehandling. Huvudkontoret finns i Japan, där också bolagets teknologicenter ligger. Utöver huvudkontoret finns omkring 20 försäljningskontor runt om i världen, och antalet anställda uppgår till drygt 1 400.
Bolaget befinner sig under ständig utveckling. Genom att konstant utveckla nya produkter och ledande innovationer inom sitt område strävar man konsekvent mot förbättring och perfektion.
ANEST IWATA erbjuder högkvalitativ utrustning för ytbehandling/ applicering av material i samband med bilrefinish, träbearbetning och industrifärgsbehandling. Dessutom finns airbrushutrustning för alla nivåer. Moderfabriken för sprutpistolerna med tillbehör ligger i japanska Akita.

Vi levererar kvalitet
ANEST IWATA Scandinavia AB:s försäljningskontor etablerades 2000 och ligger i Partille, strax utanför Göteborg. Här finns bolagets försäljningsavdelning, ordermottagning, lager och träningscenter. Företaget levererar produkter direkt till återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Benny Eriksson är VD.
– Våra produkter används i huvudsak av de ledande biltillverkarna vid lackering av fordon, men även av annan industri med ett behov av ytbehandling och sprutmålning, säger Benny Eriksson och berättar att bolagets sprutpistoler och airbrushes finns i många olika varianter.
– Vi tillhandahåller sprutpistoler av alla slag – manuella, automatiska, airless- och multisprayvarianter. Den gemensamma nämnaren är att alla håller en mycket hög kvalitet.
Benny placerar bolagets produkter på en kvalitetskala som sträcker sig från bra till bäst – inte från billigast till dyrast. Hög kvalitet på utrustningen genererar förstås också ett bra slutresultat på själva arbetet.

Showroom och träningscenter
Under ett besök på ANEST IWATA i Partille möts besökaren av en iögonfallande utställning, där ett urval av bolagets produkter presenteras på ett bra och överskådligt sätt. Lokalerna rymmer dessutom ett träningscenter, vilket invigdes 2018. Här utbildar man kunder och återförsäljare i användandet av företagets produkter. I centret finns en sprutbox med separat ventilationssystem.
– Här får de som vill prova våra pistoler, pumpar etcetera. De får känna på dem och uppleva skillnaden mellan olika modeller, hur de fungerar och vilka tillbehör som finns till var och en. Detta är ett initiativ som många kunder och återförsäljare uppskattar, säger Benny Eriksson och tillägger avslutningsvis att anläggningen även hyser två nya och fräscha konferensrum där man kan ta emot upp till 25 gäster.

Research: Joakim Nyholm
Text: Örjan Persson