Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En resort som bara blir bättre och bättre

Lannalodge är från början en golfresort, som har fått beröm för sina vackra golfbanor, men resorten har utvecklats genom åren och har idag ett brett utbud av upplevelser. Här kan man äta god mat i restaurangen och på det fina hotellet kan man anordna evenemang och konferenser. Här finns även bland annat barer, en beachclub och en relaxavdelning.

Örebro Golfklubb bildades 1939 och var Örebros äldsta golfklubb och ett populärt resmål för golfentusiaster i många år. 2010 öppnade man ett hotell och bytte då namn till Lannalodge, som idag är en golfresort med ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser.
– Idag har vi en gedigen hotellverksamhet, som även inkluderar fjällhotell i Stöten. Vi har även planer på att utveckla en fjälldestination i Idre. För närvarande ligger fokus, så klart, på golfsäsongen, berättar Susanne Åqvist som är Lannalodges VD.

Susanne har arbetat i verksamheten under större delen av sitt yrkesverksamma liv. Hon började sommarjobba på golfklubben redan 2005 och har sedan dess haft ett antal olika roller inom företaget, vilket så klart är en stor fördel när hon nu är VD.

Upplevelser
Resortbranschen är säsongsbetonad, vilket betyder att det finns få heltidstjänster. På Lannalodge har man har dock ett antal heltidsanställda, vilket Susanne tycker är en av Lannalodges största styrkor.
– Våra anställda har en mångfald av arbetsuppgifter, varav många kräver en omfattande kunskap. Därför satsar vi på heltidsanställda i möjligaste mån, berättar Susanne.

Lannalodge är en stor resort som erbjuder många olika upplevelser. Under högsäsongen sysselsätter man cirka 80 medarbetare. Utöver golfbanorna och hotellet har man även en restaurang, där kockarna Catrin Åberg och Erik Falk tillagar smakrik mat. Hotellet erbjuder utmärkta möjligheter för konferenser och andra event i sina åtta lokaler i olika storlekar.
– Vi har även andra faciliteter, exempelvis bowling, en beachclub och en relaxavdelning, berättar Susanne.

Bättre och bättre
Lannalodge är ett resmål som bara tilltar i popularitet. Detta är en utveckling man vill se fortsätta.
– Nytt för i år är att vi har asfalterat vägarna på golfbanan för att säkerställa tillgängligheten för de som behöver ha golfbil, säger Susanne.

Andra planer för framtiden inkluderar att utöka spaavdelningen till ett större spa med fler pooler och bastur, vilorum och spabehandlingar.

Intervju: Gabriella Wallenberg
Text: Andreas Ziegler