Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Två serviceföretag för Sydsveriges industri

Bröderna Henrik och Robert Lindskog satsar brett med två välrenommerade företag i två olika branscher. Urshults Werkstads AB och Tinglack AB jobbar med plåt- och rörbearbetning respektive våtlackering i en anda som präglas av hög kvalitet och ett tydligt kundfokus.

Tinglack AB är specialiserat på våtlackering av detaljer i plast, trä, plåt, glas med mera. I den automatiserade verkstaden lackerar man såväl små detaljer som stora serier, vilka ibland kräver manuella arbetsinsatser.
– Vi lackerar alltid efter kundernas önskemål och står för kompletta helhetslösningar kring allt från förbehandling och slipning till kulöravstämning och leverans. I många fall verkar vi i rollen som legoleverantör till industrin, säger Henrik Lindskog som leder verksamheten i Tinglack AB tillsammans med Roger Abrahamsson.

Water Print
I Tinglack lackerar man exempelvis elartiklar, armaturer och detaljer till fordonsindustrin. För privatpersoner tar man sig bland annat an möbler, dörrar och köksluckor.
– I grund och botten är vi ett måleriföretag, men vi har utvecklats kontinuerligt till att idag specialisera oss på våtlackering och water transfer printing, säger Henrik.
Han förklarar kortfattat att water print i mångt och mycket går ut på att ett stort rispapper med bläck läggs i ett vattenbad, varav objekten sänks ned i behållaren och bläcket fäster på dem.
– Metoden är tillämpbar på alla möjliga material, vilket gör att vi lackerar allt från enkla plåt- och plastdetaljer till motorcyklar, hjälmar och jaktgevär. Vi sätter kunden i centrum och jobbar alltid med ett klart och tydligt kvalitetsfokus, säger Henrik Lindskog och nämner kunder som Fresh och Fagerhult.

Lösningar i rostfritt
Henrik och Robert Lindskog äger, tillsammans med Kenny Kalebsson, dessutom företaget Urshults Werkstads AB, eller Uwab, som man allmänt säger. Trion förvärvade bolaget 2009 och basar därmed för ett tillverkande företag med fokus på plåt- och rörbearbetning för industrin.
– Vi jobbar i plåt med tjocklekar på mellan en och sex millimeter, och alltid i rostfritt stål, säger Henrik som vi träffar i fastigheten som man själva äger. Här hyr man även ut några av lokalerna till andra aktörer, bland andra kommunen.

Modern maskinpark
Henrik visar upp den moderna och ändamålsenliga verkstaden som bland annat innefattar kantpressar, stansningsmaskiner, rörbearbetningsmaskiner, pressar och svetsar.
– Vi fokuserar på korta ledtider och helhetslösningar i hög kvalitet. Det har gjort oss synnerligen konkurrenskraftiga, även i tider då tillverkningsindustrin generellt sett har haft problem, säger Henrik.
Urshults Werkstads AB verkar över hela Sverige, men framför allt i närområdet. Linder Aluminiumbåtar och Ryds Båtar är två av kunderna. Andra stora kunder är IV Produkt, Gigant och Scanbox.
– Vi investerar för framtiden och just nu ser det riktigt bra ut. Vi genomför nyanställningar och anser allmänt att vi går en spännande framtid till mötes, avslutar Henrik Lindskog.

Research: Patric Hogland
Text: Örjan Persson