Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Prisvärt boende i klassisk miljö

Pia Söndergaard leder verksamheten i Havgaarden Badehotel.
På slingrande vägar går färden ned till Vejby Strand i Tillsvideleje på norra Själland. Här ligger anrika Havgaarden Badehotel som med plånboksvänliga priser, samt ett boende i en klassisk miljö och i ett område präglat av bad och friluftsliv, står för ett koncept som attraherar såväl bussgrupper som enskilda besökare.

Pia Söndergaard leder verksamheten i Havgaarden Badehotel. Hon tar emot med öppna armar och visar in på gården där man genast känner historiens vingslag. Gårdsplanen är kringbyggd med korsvirkeshus och belagd med kullersten. Under sommarhalvåret pryds den av prunkande grönska som tillsammans med fågelkvitter skapar en exotisk atmosfär.
– Det var just gården jag föll för och efter att ha drivit restauranger bestämde jag och min man, Alex Karaca, oss för att ta över och driva verksamheten, berättar Pia.
Hon har länge lagat mat med italienska influenser och det var således naturligt att införliva detta koncept även på Havgaarden. De kulinariska rätterna kombineras med kvalitetsviner från bland annat Spanien och Italien.
– Efter middagen brukar våra gäster gå ut och sätta sig på gården med en kopp kaffe, en drink eller ett gott vin och bara umgås, berättar Pia och slår ut med handen för att visa den parkliknande miljön.

Hög standard
Hotellet med anor från 1800-talet vänder sig till både individuella resenärer och grupper. För de sistnämnda är hotellet öppet året om medan man håller öppet från mars till mitten av december för enskilda besökare.
– Vi har många svenskar som besöker oss regelbundet och vissa har varit gäster hos oss varje sommar sedan decennier tillbaka. Många har hittat sitt favoritrum och bokar det långt innan de går på semester, berättar Pia.
Med 20 rum, 40 bäddar samt extrasängar finns kapacitet att ta emot stora bussgrupper. Alla rum har dusch och toalett och håller en mycket hög standard.
Havgården har dessutom nyligen totalrenoverat restaurangen som är byggd i tidig 1900-talsstil. Ljusa färger och smakfull högkvalitativ inredning befäster intrycket av att ingenting görs utan att tanke och kvalitet genomsyrar arbetet.
– Vi vill att våra gäster ska känna sig som hemma, och i ens hem vill man ha det helt, rent, snyggt och välskött. Det tankesättet präglar vårt arbete, säger Pia.

Naturen som granne
Havgaarden Badehotel ligger i ett attraktivt område med mycket att göra för den som vill upptäcka trakten. För de som till exempel vill cykla i närområdet finns mängder av cykelvägar att välja bland, och endast ett stenkast bort ligger den fantastiska badstranden med finkornig och badvänlig strand. Hotellets prisbild passar alla plånböcker.
– Vi står för ett koncept som passar alla och med priser som i många fall understiger de flesta av våra konkurrenters i såväl Danmark som Sverige, avslutar Pia Söndergaard.

Research: Bengt-Olle Persson
Text: Örjan Persson