Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ljus framtid för elinstallatör i Kungsbacka

Svartvit bild på medarbetare från Walter Hansson Elab som fixar lampa.

Mats Hansson, VD på Walter Hansson Elab, fortsätter tillsammans med sin syster i farfars fotspår med elfirman. Företaget grundades 1940 och har idag 31 anställda. Man har sin bas i Kungsbacka och verkar från Göteborg i norr till Varberg i söder.

Walter Hansson Elab är del av den rikstäckande Elkedjan, som samlar elinstallatörsföretag i hela Sverige. Genom Elkedjan får Walter Hansson många fördelar, som kommer kunden till nytta – här får personalen utbildning och företaget bättre priser, bättre kundservice och snabba leveranser.

Professionellt och lokalt
Inget jobb är för litet eller stort för bolaget, vilket visar sig i listan på kunder.
– Vi tar oss an allt från ensampensionärer som behöver hjälp med en kontakt eller propp, till stora projekt som de serviceavtal vi har med flera stora bostadsföreningar, berättar Mats Hansson. Några exempel på kunder är Brixly, Essgroup, Tawi, Eksta och Alania fastigheter.
– Det lokala är viktigt för oss och vi sponsrar t.ex. ungdomslag i hockey, handboll och fotboll, säger Mats. Med sina åttio år i Kungsbacka består kundkretsen dessutom av många återkommande kunder.

Populära system och goda utsikter
Inom hemelektronik blir det allt vanligare att företaget installerar ”smarta hem” med helhetslösningar. Ett vanligt sådant system är Plejd för smart belysning i hemmet, där man styr allt via sin smartphone eller surfplatta.
– Vi säljer även solcellspaneler, och samarbetar med andra företag för monteringen av dessa, fortsätter Mats.
Kompetensen är det viktiga när man anställer personal hos Walter Hansson och i motsats till fördomar om branschen har man flera kvinnliga elektriker i bolaget. Man månar om sina anställda och ser framåt.
– Vi har hittills aldrig behövt permittera någon och vi försöker att växa med försiktighet, avslutar Mats, som ser positivt på framtiden för Walter Hansson Elab.

Research: Jonas Törnberg