Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

I stenbranschen tillhör Michael en exklusiv skara

Vad många kanske inte känner till är att skador på sten i exempelvis trappor, golv eller betongkonstruktioner går att reparera på ett snyggt sätt. Problemet: det finns bara tre aktörer i Sverige som kan göra det. En av dem är Michael Dahlkvist som äger och driver RM Golv & Terrazzo AB.

Arbete i sten och betong är Michael Dahlkvists specialitet. Inom ramen för verksamheten i den egna firman RM Golv & Terrazzo AB jobbar han med reparation, slipning, polering och tvätt av sten, betong och terrazzo.
– Det många inte känner till är att skador i trappuppgångar, golv eller betongkonstruktioner går att reparera och snygga till. Dessvärre är vi bara tre aktörer i hela Sverige som behärskar yrket, berättar Michael som alltså är en del av denna exklusiva trio.

Kunderna står i kö
Michael åtar sig uppdrag över hela Sverige och även i delar av Norge.
– Jag älskar att resa i jobbet så länge det inte rör sig om för långa sammanhängande perioder. Jag är förstås inreserad av att arbeta mer lokalt, inte minst på uppdrag av kommunen, säger Michael.
Han berättar att bostadsrättsföreningar utgör den största delen av kundkretsen idag, mycket tack vare effektiv annonsering. Bostadsrättsföreningarna står därför i kö för att anlita RM Golv & Terrazzo, som utöver nämnda tjänster även jobbar med KB-mattor, sockelsättning och kontrastmarkeringar, fräsningar samt halkskydd.

Älskar sitt jobb
Michael Dahlkvist konstaterar att arbetet är detsamma idag som när han började ägna sig åt reparationer av stenkonstruktioner. Han beskriver jobbet som ett genuint hantverk, men konstaterar samtidigt att han börjar bli till åren och funderar på att varva ner.
– Jag har det bra, jag kan till exempel vara ledig på fredagar, styra mitt arbete och prissätta mina tjänster på ett korrekt sätt. Jag har alltid gått till jobbet, sedan jag startade har jag varit ledig i kanske ett tiotal dagar. Jag älskar att arbeta, säger Michael som hoppas att hans son så småningom ska vilja ta över företaget.
Denne studerar för närvarande på Svalövs Gymnasium och har inte stängt dörren till att gå i sin fars fotspår.
– Jag kör nog vidare i tre–fyra år till, sedan är det dags att gå i pension. Det känns inte aktuellt att anställa någon. Det finns helt enkelt ingen som behärskar jobbet, konstaterar Michael Dahlkvist.

Intervju: Lex Thelin
Text: Örjan Persson