Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Helhetsleverantör av byggnadsställningar när Jönköping utvecklas

Två medarbetare på Surface Byggställningar står vi bygge och tittar på ritningar.
Bygg- och industriaktörer i Fyrstad, Skaraborg, Jönköping och Örebro har i Surface Byggställningar en totalleverantör av byggnadsställningar för allehanda projekt. Oavsett uppdrag kan Surface ta fram en ändamålsenlig lösning som garanterar flexibilitet och säkerhet kring alla bygginsatser.

Vi träffar André Lindberg, delägare och driftansvarig i Surface Byggställningar i Jönköping. Företaget etablerades 2016 och inriktas sedan förra året på just byggnadsställningar i samband med att verksamheten kom till Jönköping. Bolaget, med representation även i Trollhättan, Skaraborg och Örebro, sysselsätter sammanlagt ett 40-tal anställda, varav tolv i Jönköping.
– Vi ser oss som en totalleverantör av byggnadsställningar och väderskydd till bygg- och industrikunder. Tillsammans med våra uppdragsgivare ser vi till att skapa flexibla och säkra projekt, säger André.

65 000 kvadratmeter byggnadsställningar
Surface Byggställningars personal är utbildade ställningsmontörer med ett högt säkerhetstänk. Man både monterar och demonterar ställningar från välkända tillverkare som Layher, Alfix och Peri.
– Sammantaget förfogar vi över cirka 65 000 kvadratmeter byggnadsställningar. Vi arbetar i ett nära samarbete med våra kunder och vill komma in så tidigt som möjligt i ett projekt för att kunna ta fram en optimal lösning så att hantverkare ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett så smidigt och säkert sätt som möjligt, säger André Lindberg.

Mycket på gång
Surface Byggställningar samarbetar med ett flertal välkända bygg- och industriföretag, bland andra Blue Wall Construction, Byggkompaniet och Lustgården. För närvarande är man involverat i ett 30-tal projekt i Jönköping, bland annat Munksjöstaden för Byggkompaniet och Gamla Huskvarna Stadshus på uppdrag av Blue Wall Construction.
– Vår ambition är att bli ledande i branschen, säger André Lindberg som ser fram emot en spännande säsong för Surface Byggställningar.
– Vi tror på fortsatt expansion och ökad efterfrågan på våra lösningar. Inte minst med tanke på att det byggs en hel del här i regionen. Det känns spännande och inspirerande att få vara en del av utvecklingen av Jönköping.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson