Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Drivmedelsanläggningar byggs och underhålls med erfarenhet och miljömedvetenhet

En kran från BOAB lyfter en står tank med bensin.
Det händer mycket inom drivmedelsindustrin, miljöcertifieringar, miljödirektiv och skärpta säkerhetsregler är bara några exempel. BOAB, som står för Bensin och Oljeinstallationer AB, effektiviserar och förbättrar ständigt sitt arbetssätt inom branschen. De har över 25 års erfarenhet inom området där mycket också är sig likt. De löser det mesta i och omkring en bensinstation och framhåller att den gedigna kunskapen om att bygga, sanera och underhålla drivmedels- och tvättanläggningar är precis lika viktig idag som förr.

BOAB startades av den förra ägaren Christer Lundberg 1990 i Kinna. Företaget arbetar idag i hela Sverige. De finns i Näs industriområde i Kinna med kontor, konferensanläggning och lager. De finns också i Stockholm, och har en filial i Norsborg. BOAB är ett familjeföretag som numera ägs av Marcus Tallkvist.
– Jag började i företaget år 2013 som projektledare och tekniker. Jag har varit i branschen i 18 år och tog över verksamheten i juli i år. Christer är kvar i företaget som projektledare. Hans dotter är projektansvarig. Tanken är att vi ska fortsätta att vara ett familjeföretag, vilket många kunder värdesätter, säger Marcus Tallkvist.

Miljö, enkelhet och säkerhet
Miljö, enkelhet och säkerhet är BOABs ledord. Miljötänket är självklart inom branschen, liksom att arbetet de utför ska vara säkert för personal och kunder. Att anlita BOAB ska också vara enkelt, oavsett vilka behov kunden har. Med ett personligt engagemang och genom att se varje projekt som unikt levererar BOAB hög kvalitet och service. BOAB är därtill ständigt tillgängliga för vägledning och inspiration. Marcus Tallkvist beskriver deras verksamhet närmare och de många varierade uppdrag som företaget har.
– Vi är ett entreprenadföretag som utför entreprenader och installationer och service av reningsverk, oljeskiljare och drivmedelsutrustning. Det kan innebära allt ifrån ett pumphandtag till cisternpaketet som ligger under mark. För STI utför vi löpande service och underhåll. På ett 20-tal stationer servar vi både fastigheten och stationsytan. Andra kunder är flygplatser och försvaret. Till exempel byggde vi en ny bränsledepå på Visby flygplats under 2018. Under 2018 installerade vi också en bränslecistern för Säve kommuns reserv-kraftanläggning. Vi utför även marksaneringar. Till exempel utför vi ett stort saneringsarbete i Sjömarken utanför Borås, för Tuve Bygg.

Hederligt hantverk och innovation
För BOAB är det viktigt att förena innovation och nyfikenhet med hederligt hantverk, som bygger på deras långa erfarenhet inom området. De arbetar åt flera av de stora aktörerna på marknaden och tycker inte att något jobb är för stort eller för litet. Vilka är då BOABs kunder?
– Våra kunder är exempelvis kommuner och drivmedelsföretag som STI och Preem. Vi arbetar även med industrier och bilverkstäder som Volvo, Audi och Volkswagen. Åt dem gör vi nyinstallationer, liksom service och underhåll. För bilverkstäder bygger vi reningsverk till deras tvätthallar och oljeskiljare till deras verkstadsdel, säger Marcus Tallkvist.
Marcus Tallkvist beskriver en ljus framtid med nya, spännande projekt.
– För Volvo Tuve i Göteborg ska vi i höst utföra en större entreprenad. Vi ska gräva ner ett stort reningsverk för deras tvättanläggning. Även under hösten kommer vi att renovera för STI. Framtiden ser ljus ut för oss. Miljötänket kommer att skapa nya arbetstillfällen, säger Marcus Tallkvist.

Text: Carolina Fredriksson