Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Det lilla måleriföretaget med den stora kompetensen

Tre medarbetare på Malmö Måleritjänst.
Malmö Måleritjänst utför en mängd olika typer av måleriarbeten med stort kunnande och expertis. Både privatpersoner och företag använder sig av deras målare vid allt från tapetsering till fasadmålning och konstmålning.

Ola Andersson är grundare och idag delägare till Malmö Måleritjänst AB, som startades 2012.
– Det lilla måleriföretaget med den stora kompetensen, det är så vi brukar presentera oss, säger han.
Malmö Måleritjänst huserar på Tullstorpsvägen i Arlöv tillsammans med Henda Bygg AB och trivs mycket bra.
– Idag är vi 25 anställda och jag har Andreas Dahlqvist till hjälp som projektledare och med kalkylering. Andreas har varit med mig de senaste 14 åren, från lärling till att idag driva hälften av målarna. Jimmy Sjögren arbetar också på kontoret som arbetsledare och med kalkylering. Min dotter Irma arbetar med ekonomin och studerar också vidare inom det, berättar Ola Andersson.

God laganda ger bättre resultat och nöjdare kunder
Malmö Måleritjänst utför idag tapetsering, fasadmålning, takmålning och konstmålning.
– Vi är stolta över att kalla oss experter och har allt från målare med stor erfarenhet till ungdomar med stor entusiasm, som ska föra denna mångåriga tradition vidare. Bra personal är avgörande för att kunna växa och där har vi lyckats bra, våra anställda stannar också hos oss. Ibland gör vi trevliga aktiviteter tillsammans och det gör att vi arbetar effektivare tillsammans med god laganda och högt i tak. Våra medarbetare är sociala och trevliga, har ett bra öga för arbetet och ser till att hålla rent och snyggt. Vi håller vår uppgjorda tidsplan och hör alltid av oss till kunden om något skulle vara oklart. Detta uppskattas och skapar en positiv inställning till oss, säger Ola.
För Malmö Måleritjänst kommer kunden alltid först.
– När kunderna är nöjda med det vi gör, så blir även vi glada, säger Ola. Vi strävar alltid efter att kunderna ska vara så nöjda med vårt arbete att de återkommer till oss. Vi är även medlemmar i Måleriföretagen i Sverige och Södra Skånes Målerimästarförening, där våra medarbetare utbildas kontinuerligt, säger Ola.

Utför varierade arbeten i hela Skåne
Malmö Måleritjänst arbetar idag i hela Skåne, och har en stor del av sina kunder i Malmöregionen. De har ett gott rykte och omkring 70 % företagskunder och 30 % privata kunder.
– Bland företagen kan jag exempelvis nämna Henda Bygg, försäkringsbolag, Svenska Kyrkan, Stena och många bostadsrättsföreningar. Vi har exempelvis behandlat Slakthusets portar här i Malmö med coating, vilket vi tror kan bli framtidens måleri. Istället för att måla tvättar man kliniskt rent och därefter lägger man på en coating, vilket kan benämnas som en keramisk beläggning, och denna behandling framhäver originalfärgen till likt nymålat, och ger en skyddande yta som är betydligt lättare att hålla som ny, säger Ola.
Hur vill företaget växa?
– I framtiden hoppas vi kunna utöka vårt samarbete med försäkringsbolagen och Henda Bygg. Också arbeta för fler bostadsrättsföreningar. Vi vill fortsätta växa utan att tulla på kvalitén och leveranssäkerheten. Vem vet, om några år kanske vi är ytterligare 10 anställda på lönelistan, avslutar Ola Andersson.

Research: Jan Olsson
Text: Carolina Fredriksson