Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Bygg- och industrisektorns totalleverantör av ställningar, väderskydd och hissar

Byggnadsställningar av Libergs uppställda mot husvägg.

När bygg-, industri- och infrastruktursektorn i Sverige står inför stora och komplicerade utmaningar är det ofta Libergs som kontaktas. Libergs är en totalleverantörer av ställningar, väderskydd och hissar och erbjuder helhetslösningar – från kalkyl till transport och montage.

Libergs Sweden AB bildades redan under 1980-talet av ställningsbyggaren Kenneth Liberg. Sedan dess har bolaget, som idag sysselsätter cirka 400 personer på tio depåer från Sundsvall i norr till Helsingborg i söder, utvecklats till en av landets ledande totalleverantörer av ställningar, väderskydd och hissar till kunder inom bygg-, industri- och infrastruktursektorn i hela Sverige.
15 av bolagets anställda utgår från depån i Norrköping där regionchefen Stefan Fredricson ansvarar för ett område som sträcker sig över stora delar av sydöstra Sverige.
– Vi vänder oss till kunder i framför allt bygg-, industri- och fastighetsbranschen, men även till privatpersoner. För oss är ingen förfrågan vare sig för liten eller för stor, alla i behov av en byggställning är välkomna att kontakta oss. Vi kan även erbjuda väderskydd, något som inte minst kommunerna ofta ställer krav på, säger Stefan.

Helhetslösningar
Libergs står för helhetslösningar kring allt från kalkyl till transport och montage. Anläggningen i Norrköping innefattar kontor och lager på en 3 500 kvadratmeter stor yta. Här finner vi såväl fasadställningar och industriställningar som specialställningar och stämpställningar. Företaget arbetar med byggställningar från Layhers som är en världsledande aktör i sammanhanget. Layhers ställningar håller mycket hög kvalitet och är både flexibla och lätta att montera.
Det breda konceptet innebär att Libergs ställningar dagligen möjliggör ett säkert och flexibelt arbete på en mängd arbetsplatser i Sverige, inte minst i samband med komplicerade projekt.
– För närvarande har vi cirka 5 000 kvadratmeter murarställning på Vrinnervisjukhuset här i Norrköping där Åhiln& Ekeroth genomför en nybyggnation. På kriminalvårdsanstalten Skenäs har vi 3 000 kvadratmeter fasadställning och 2 000 kvadratmeter väderskydd när Peab bygger nytt. En annan stor samarbetspartner är NCC, för dem har vi just nu ställningar i både Norrköping, Linköping och Katrineholm, berättar Stefan Fredricson.

Fortsätter expandera
Det är ordning och reda som gäller i Libergs. Samtliga montörer innehar förstås yrkesbevis och verksamheten är certifierad enligt branschorganisationen STIB, liksom enligt byggledningssystemet BF9K.
– Kvalitet och säkerhet är våra ledord, vi arbetar tätt med våra kunder och ansvarar för allt själva, vilket gör att vi har full koll på att de lösningar vi lämnar till kunden håller högsta klass, upplyser Stefan Fredricson.
Han kan se tillbaka på en tid då företaget expanderat kraftigt. Förhoppningen är att man ska fortsätta växa.
– Vi söker just nu efter fler montörer för att kunna möta den ökande efterfrågan, säger Stefan Fredricson.

Intervju: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson