Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Bredden utmärker expanderande byggföretag

Uteplats på innegård, byggd av Ebbesson Bygg.

Nybyggnation, renovering, tillbyggnation och inredningssnickerier – Ebbesson Byggs breda koncept innefattar det mesta. Det välrenommerade Ängelholmsföretaget jobbar med ett tydligt kvalitetsfokus och i en nära dialog med kunderna, värdegrunder som präglat verksamheten ända sedan starten.

Ebbesson Bygg i Ängelholm AB startade som enskild firma 2010 och ombildades till aktiebolag för fem år sedan. Idag sysselsätter det sex anställda och utgår från företagets lokaler på Gesällgatan i Munka Ljungby. Här träffar vi bolagets grundare och ägare, Peter Ebbesson, som berättar att företaget jobbar med allt från ny- och tillbyggnation till renovering och inredningssnickerier.
– Vi åtar oss både stort och smått och kan ta ett helhetsansvar kring olika typer av byggprojekt. När uppdragen så kräver tar vi hjälp av duktiga lokala underentreprenörer, upplyser Peter och nämner samarbetspartners som Elduo i Ängelholm, Sandbäckens Rör samt A-plåt i Förslöv.
Nyligen färdigställde Ebbesson Bygg ett 500 kvadratmeter stort kontor åt Magnus Andersson Transport i Östra Ljungby – ett uppdrag som pågått sedan oktober 2020. Ett annat projekt med specialinriktning som företaget utfört är när man under fjolåret tog fram nya eklister efter befintliga förlagor till fönsterrenoveringen av anrika Grevie kyrka.
Kunderna består av såväl privatpersoner som företag och det generella upptagningsområdet innefattar, förutom själva Ängelholm, även Kulla- och Bjärehalvön, Östra Ljungby, Klippan och Örkelljunga. Ett tydligt kvalitetsfokus och en nära dialog med kunderna är värdegrunder som präglat verksamheten ända sedan starten. Företaget, har dubblerat sin omsättning det senaste året

Startade bolag med sin bror
2019 startade Peter bolaget Lergöken Snickerier i Ängelholm AB ihop med sin bror Andreas. Företaget fokuserar på framtagning av kund- och måttanpassade köks-, bad- och förvaringslösningar till förmånliga priser. Dessa inredningar tillverkas i Ebbesson byggs finsnickeri.
I lokalerna på Gesällgatan finner vi sofistikerade snickerimaskiner som klarar det mesta.
– Vi märker tydliga synergieffekter företagen emellan. Vi växer och tidigare i år byggde vi därför ut vår befintliga lokal. Nu förfogar vi över totalt 360 kvadratmeter och har fått förbättrade möjligheter till montering och lagring, säger Peter Ebbesson.

Behöver nyanställa
Peter berättar att han alltid har haft ett brinnande intresse för bygg och finsnickeri, men att han faktiskt har en bakgrund som lastbilschaufför.
– Jag har dock alltid drömt om att vara egenföretagare och genom bekanta på ett byggföretag i Malmö fick jag möjlighet att sälja mina första timmar som byggnadssnickare i egen regi. Det gav mig värdefull branscherfarenhet innan det var dags att ta sig an egna projekt, säger Peter som just nu söker efter fler medarbetare till företagets finsnickeri. Peter ser även över företagets möjligheter till fortsatt utveckling på byggsidan framöver.

Intervju: Axel Eriksson