Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Tunga lyft – nästan utan begränsningar

Sven Jinert AB är ett sedan länge välkänt namn bland aktörer i behov av lyftkranar, teleskoptruckar, specialtransporter och tunghantering. Oavsett om det rör sig om ett enkelt monteringsuppdrag eller en flytt av en hel industri kan Sven Jinert AB stå till tjänst.

”Lyft luren så lyfter vi resten.” Det är en slogan som många förknippar med Sven Jinert AB, familjeföretaget som startades i Hässleholm 1988 och som numera finns representerat på ett 20-tal orter i Sverige, varav de flesta återfinns i de södra delarna av landet. Sammanlagt cirka 300 anställda företräder bolagets starka koncept kring lyftkranar, kranbilar, teleskoptruckar, specialtransporter och tunghantering, vilket innebär att Sven Jinert åtar sig flyttningar av allt från hus till industrier, samt utför montage och snarlika uppdrag. I Jinert-koncernen finns en entreprenadavdelning som projekterar och driver större projekt.

Fullservicedepå
En av Sven Jinerts depåer ligger i Malmö där Anton Svensson är platsansvarig. Han berättar att bolaget jobbar med en bred organisation, men att man trots sin storlek alltid kan möta kunderna och tillgodose deras behov på ett personligt plan.
– Här i region syd är det ett högt tempo och stor efterfrågan på våra tjänster. För oss är inga uppdrag vare sig för stora eller för små. Vi erbjuder jour dygnet runt och i regel är vi på plats inom två timmar när akuta situationer uppstår. Vi står alltid redo för våra kunder och har även utfört uppdrag i Danmark, berättar Anton Svensson.
Han understryker vikten av att erbjuda god service.
– Det är väldigt viktigt att kunden erhåller service anpassad efter dennes behov. Om någon till exempel behöver lagra varor på vår anläggning försöker vi lösa det, säger Anton.
Han rekommenderar alla att ta kontakt med Jinert redan i samband med projekteringsfasen av ett projekt. Då, menar han, kan man hålla kostnaderna nere och genomföra arbetet på ett så smidigt sätt som möjligt.

Sammansvetsat team
Utöver nämnda tjänster blir det också en hel del serviceinsatser med exempelvis teleskoplastare och hjullastare, inte sällan inne i städerna. Anton Svensson framhåller personalen och den starka teamkänsla som genom åren har byggts upp på Sven Jinerts depå i Malmö.
– Trots att vi är så stora är det nästan så att alla känner alla, vi arbetar som ett team. Utan mina medarbetare, den stora kunskap de besitter och den långa erfarenhet de har hade våra framgångar aldrig varit möjliga. De är flexibla och brinner för sitt yrke – de älskar att lyfta. Vi är som Malmös ljusblå – ett lag som kämpar tillsammans och aldrig ger upp, säger Anton som förstås är mycket fotbollsintresserad och en trogen MFF-supporter.
För honom själv var arbete med kranar och tunga lyft en barndomsdröm. Han började jobba i branschen redan efter avslutade studier och har aldrig ångrat inriktningen. För tre år sedan började han på Jinert efter att tidigare ha arbetat för andra aktörer i branschen, såväl som kranförare som i ledande positioner.
– Det är en väldigt spännande bransch och ett utmärkt bolag att jobba i. Vi blickar hela tiden framåt och arbetar ständigt med utveckling och förbättringsåtgärder. Vår stående ambition är att alltid vara bäst i vår bransch, säger Anton Svensson.

Intervju: Lex Thelin
Text: Örjan Persson