Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Solskydd inne och ute

Markiser på fänster på hus vid kusten. Bild av Uddevalla markis och persienn.

Solen är härlig och vi har längtat. Inte är vi direkt bortskämda med den här i Norden men när den där kanondagen är här så kan solens värmande strålar bli för mycket och vi vill ha skugga och skydd. Uddevalla markis och persienn har lång erfarenhet av sol- och insynsskydd och löser dina behov och önskemål.

Uddevalla markis och persienn grundades för över 40 år sedan. 2018 tog Bengt Bäckman och Stefan Lind över verksamheten. De utför allt från serviceuppdrag till stora entreprenadarbeten från Uddevalla och närliggande kustremsa med omnejd. Idag har de fyra stycken heltidsanställda som arbetar året runt.
– Vi sitter på många stolar i branschen och har varit med sedan 2013, säger Bengt Bäckman, VD. Vi hjälper alla från att åka ut till tant Agda 80 år att byta markissnören till att sätta markiser runt en hel lyxvilla och stora fastigheter. Företages långa historia har gjort att vi har testat alla produkter och valt ut de som fungerar året om och är hållbara. Hos oss hittar du allt från ett enkelt persiennsnöre till de mest avancerade markiserna.

Solskydd för utsidan
Uddevalla markis och persienn har ett stort utbud av screens, fönstermarkiser och terrassmarkiser – produkter av hög kvalitet för utomhusbruk och snygga persienner och gardiner för innemiljö.
– Det är inte alltid kunden vet vad de behöver för produkt, säger Bengt, men vi hjälper dig på bästa möjliga sätt. Boka ett gratis hembesök så kommer vi ut och mäter och kollar exakt vad man skulle behöva.
Tyget/väven på deras markiser är speciellt uttaget för att passa alla väder samt speciella plaster som tål sjukhus miljö och desinfektionsmedel.
– Vi erbjuder all service och vävbyte när det behövs, säger Bengt.
Idag blir mer och mer motoriserade produkter automatiserade.
– Och eftersom det är svårt att få tag på elektriker så har jag och min kollega köpt en enskild elfirma, säger Bengt. Det medför att vi kan erbjuda en helhetslösning med snabb service och snabba leveranser. Vi är alltid flexibla när gäller ny teknik och andra lösningar. Vi har även infravärmare anpassade till våra markiser.

Sol- och insynsskydd för insidan
För fönstren har Uddevalla markis och persienn plisséer, persienner, gardiner och lamellgardiner för inomhusmiljö. Alltid av högsta kvalitet och flera olika varianter så att du hittar det du vill ha.
– Solen bleker dina möbler, golv och textilier så även de kan behöva skydd, säger Bengt. Med våra produkter hittar du vad du behöver och vi hjälper dig finna den bästa lösningen.

Intervju: Sean Larsson
Text: Sabine von Borgstede