Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Nytt och gammalt förenas hos välrenommerad takläggare

Medarbetare från Näset Tak står på mossklätt tak.

Att lägga tak är inget annat än ett genuint hantverk. Det vet man i Näset Tak AB där man sedan företaget startades har lagt och bytt åtskilliga tak i olika material och under varierande förutsättningar. Här finns kunnande och kapaciteten att förena gamla beprövade hantverkstraditioner med modern byggteknik.

Det är Christopher Poschén som äger och driver Näset Tak AB, ett företag han startade 2012 efter att ha gått som lärling hos en bekant som var anställd på en takfirma, och på så sätt lärt sig yrket från grunden. Efter ytterligare många år i branschen valde han att starta eget, och redan efter ett år ombildade han företaget till aktiebolag. Samtidigt fick det sitt nuvarande  namn och därefter har det mesta pekat uppåt.
– Jag har lång erfarenhet av att både lägga och byta tak i olika material och under varierande förutsättningar. Jag är specialiserad på papptak och duktak, men är betydligt bredare än så. I princip utför jag alla former av takrelaterade arbeten, säger Christopher.

Små och stora uppdragsgivare
Näset Tak AB vänder sig till både mot fastighetsbolag, byggfirmor och privatpersoner. Uppdrag för de sistnämnda dominerar arbetsdagarna för Christopher, och det är också dessa arbeten han är bäst på och uppskattar mest. Han kan även  utföra det han själv kallar för finlir, till exempel lägga sedum på taken, men även åta sig mindre jobb som är klara på några dagar. Under vintern utför han även snöröjning på tak i närområdet.
Arbetsområdet utgörs av hela Göteborg med omnejd.
– Jag har till exempel lagt tak i Stensjön i Mölndal och i Brottkärr som har blivit mycket uppskattade, men även på lite udda ställen, som exempelvis Folkets Park i Uddevalla, berättar Christopher.
Han har också tecknat serviceavtal med Veolia beträffande insatser på Volvo i Lundby. Veolia kontaktar därmed Näset Tak när de får in felanmälningar från Volvo, varpå Christopher rycker in och åtgärdar felen.
– Veolia och Volvo är viktiga kunder för mig, konstaterar han.

Ärlighet varar längst
Idag driver Christopher firman helt på egen hand. Han kallar däremot in kompetenta F-skattare i samband med större arbetsinsatser. Numera förfogar han över två lager, ett nära hemmet i Västra Frölunda och ett på Hisingen. Kvalitet och miljö är begrepp som präglar alla delar av arbetsinsatserna, vilka kombinerar gamla, beprövade hantverkstraditioner med modern byggteknik. Det är en tydlig konkurrensfördel, men kanske är det Christophers uppriktighet som kunderna värdesätter och uppskattar allra mest.
– Jag vill representera den ärliga takfirman som alltid gör sitt yttersta för kunden. Om jag anser att kunden inte behöver byta tak talar jag om det för denne, och jag föreslår aldrig per automatik det dyraste alternativet bara för att tjäna pengar, säger Christopher Poschén med stort eftertryck.
Ambitionen är att företaget ska växa och Christopher utesluter inte anställningar framöver. Tvärtom uppmanar han duktiga takläggare att höra av sig.

Text: Örjan Persson