Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Genuint hantverk bakom populära trädgårdsprodukter

Wernamo Design har intagit en framskjutande position när det kommer till unika, underhållsfria och smarta trädgårdsprodukter. Staket och altanräcken är företagets specialitet, och allt tillverkas med stor respekt för det genuina hantverket.

Det är Patrik Skillfeldt, VD för Wernamo Design och Magnus Larsson, försälningsansvarig, som är männen bakom det välrenommerade företaget.
– Jag blev lite frustrerad när jag inte kunde hitta ett altanräcke som tilltalade mig, så jag bestämde mig för att skapa mitt eget. Där föddes idén om att starta eget, berättar Patrik som tillsammans med Magnus etablerade Wernamo Design 2011.
De kan nu se tillbaka på en framgångsrik resa. Allt startade i Patriks garage men idag utgår verksamheten från den 2 700 kvadratmeter stora anläggningen i småländska Värnamo.

Kvalitetsprodukter
Wernamo Design är synonymt med unika, underhållsfria och smarta trädgårdsprodukter. Staket och altanräcken är företagets specialitet, men i utbudet ingår även grindar, planteringslådor, rabattkanter och trädringar, liksom den populära elljusstaken Ljuseveka som pryder allt fler trädgårdar runt om i Sverige.
– Wernamo design är ett e-handelsföretag där man som kund kan ta del av våra produkter och lägga beställningar. Vi lägger stor vikt vid snabba leveranser och samarbetar med ett flertal lokala företag för att säkerställa hög kvalitet i det avseendet, berättar Magnus Larsson.

Tydliga ambitioner
Kundkretsen i Wernamo Design består av både privatpersoner och företag. I dagsläget sysselsätter verksamheten sex heltidsanställda som, liksom grundarna, värnar om det genuina hantverket och jobbar med ambitionen att hela tiden utveckla verksamheten.
– Vi har en tydlig ambition att expandera men är samtidigt noga med att vi bibehåller vårt fokus på hög kvalitet och service. Vi har lyckats etablera oss som en pålitlig aktör i vår bransch och har en god förmåga att anpassa vårt koncept efter marknadens behov, säger Patrik och tillägger avslutningsvis att han och Magnus förra året fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Värnamos kommun.

Intervju: Ossian Wigton
Text: Örjan Persson