Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Full fart på Husargården Bed & Breakfast i Sjöbo

Konferens, middag, fest och bröllop. Spa, oktoberfest, julbord och vinprovningar. Ja, möjligheterna vet inga gränser när lanthärliga Husargården Bed & Breakfast i Sjöbo tar emot gäster från Sverige, Danmark och turister från hela världen.
– Vi har öppet 365 dagar om året och jag hoppas på så mycket fest som möjligt, berättar Camilla Wydeen som driver verksamheten tillsammans med sin make.


Camilla Wydeen har ett förflutet inom förlossningsvården, men har även koordinerat bröllop och varit flygvärdinna. Idag leder hon verksamheten på Husargården Bed & Breakfast, en charmig anläggning i vacker skånsk lantmiljö som fått ett rejält uppsving sedan starten under 2017.
– Vi har sammanlagt nio enheter. Stugor, dubbelrum, svit, lägenhet och två Glampinganläggningar. Vår ambition är att det ska finnas en boplats som passar alla, oavsett konstellation, vare sig du vill ha konferens med jobbet och ett större engagemang, eller om du bara vill ha en avkopplande weekend med spa, bad och god mat.

Vad är Glamping?
– Glamping är förkortning på glamourous camping. Det är tältboende i naturen men samtidigt med tillgång till faciliteter. Naturnära med lyxig guldkant som är väldigt populärt, berättar Camilla.
Möjligheterna är många på den imponerande lantanläggningen. Det är en liten skånsk ort vi befinner oss i, med kohage och gröna ängar som grannar finns här utmärkt lugn miljö nära vattnet. För Camilla är mötet med människor det absolut roligaste på gården och att se till att kunden känner sig hörd.
– De mänskliga mötena är häftiga, att få se och tolka en människa. Vi kan få väldigt speciella önskemål beroende på vad kundens vision och önskan är för vistelsen här, och vi löser allt.

Mat och dryck
Utöver naturen, bryggan vid vattnet och relaxavdelningen finns även ett stort utbud för den som är hungrig eller törstig under vistelsen på Husargården Bed & Breakfast. En gemensam frukostsal för gäster, såväl som pub och restaurang.
– Vi har en fantastisk kock. Vi brukar ha runt sju klassiska rätter på menyn, som vi försöker variera då och då, berättar Camilla med glädje. Vi har lokalproducerat kött men givetvis finns också vegetariska alternativ à la carte. Dryckesprovning handlar egentligen bara om att smaka och uppleva en god dryck, därför är det inte konstigt att detta blivit populärt även här på gården i Sjöbo. Det finns även möjlighet att prova på Whiskey från ön Ven samt andra drycker.

Konferens, dans, musik och aktiviteter för alla
Flera lokala företag och kommunala verksamheter besöker Husargården Bed & Breakfast för alltifrån teambuilding till konferens och andra evenemang. Klassiska säsongsarrangemang som julbord och oktoberfest står på programmet, men även bingo, filmquiz och musikevenemang. På så vis kan Husargården Bed & Breakfast i Sjöbo liknas vis Donna Sheridans grekiska ö Kalokairi i Mamma Mia, i alla fall om Camilla får bestämma.
– Man kan ha hur många prylar som helst, men utan upplevelser har man ingenting. Här på gården kan man koppla av, fri från sin yrkesroll. Njuta av bad, spa, god mat och dryck. Samtidigt älskar vi fest, musik och dans. Det är alltid fantastiskt när det är bröllop här.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Edward Langert