Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En pålitlig partner för lastning, lossning och lyft

När Varbergstunneln börjar tar form är Richardssons Lulltjänster AB en viktig aktör. Företaget erbjuder allt inom lossning, lastning och lyft med teleskoplastare och har sedan starten utfört åtskilliga uppdrag för bygg- och anläggningssektorn.

Det är Anders Richardsson som är både grundare och ägare av Richardssons Lulltjänster AB, ett företag han startade under tiden han var anställd på ett liknande bolag i branschen.
– Jag blev F-skattare 2017 och frågade i samma veva min dåvarande arbetsgivare om jag kunde få köpa loss en teleskoplastare, en Merlo 6514. Min chef tyckte att det var en bra idé eftersom jag fortfarande kunde jobba åt honom, berättar Anders.
Han etablerade Richardssons Lulltjänster och gav företaget sitt namn efter varumärket Lull som tillverkar teleskoplastare. I folkmun kallas dylika maskiner för lullmaskiner.

Uppdrag i Varbergstunneln
Richardssons Lulltjänster erbjuder allt inom lossning, lastning och lyft med teleskoplastare, inte minst för bygg- och anläggningsföretag. När byggföretaget Implenia 2020 upphandlade aktörer med teleskoplastare för uppdrag kring Varbergstunneln var det flera företag som rekommenderade Richardssons Lulltjänster.
– Det började ringa i telefonen direkt och idag har vi fortfarande två teleskoplastare som uteslutande jobbar med Varbergstunneln. Det rör sig om arbete i trånga utrymmen där vi med vår stora maskin utför förankringsuppdrag för Skanska. Med den mindre bistår vi med lyft, lossning och lastning för de flesta aktörerna inne på området, berättar Anders.

Stor räckvidd
I övrigt jobbar Anders och hans kollegor mycket mot byggsektorn. Med den ändamålsenliga maskinparken, vilken består av tre teleskoplastare med räckvidder på 14, 18 och 30 meter, kan man arbeta med hus som är nio våningar höga. Den stora räckvidden gör också att man kan åta sig många olika specialjobb.
– Vi har till exempel rest skyltar för Espresso House, och för Wästbygg gjorde vi ett jobb vid en av COOP:s butiker där vi lyfte allt glas för hela fasaden. Det brukar också bli en hel del lyft av köksutrustning, balkonger och material för byggföretagen, upplyser Anders Richardsson och nämner i sammanhanget samarbetspartners som Turessons Bygg, MVB Väst och nämnda Wästbygg.
De flesta uppdragen utförs i Varberg med omnejd. I Varbergstunneln har man jobb ända fram till 2025, och härutöver utförs insatser på sex stora byggprojekt i regionen.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson