Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En bred uppstickare i den skånska byggbranschen

Hus byggt av EG Byggnadsentreprenad.

Fyra år efter starten har EG Byggnadsentreprenad AB i skånska Kvidinge redan byggt upp ett gott rykte i byggbranschen. Bredden talar för sig själv, företaget utför allt från mindre serviceinsatser till komplett nybyggnation och vänder sig till såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar.

Det har hänt en hel del i EG Byggnadsentreprenad AB sedan Emil Gustafsson startade företaget 2017. Efter att ha arbetat ensam under åtta månader fick han lov att nyanställa tack vare den växande efterfrågan, och idag är fem anställda samt två F-skattare involverade i verksamheten. Den starka bredden är kanske det som kännetecknar företaget mest.
– Vi är en totalentreprenör, vilket innebär att vi tar ansvar för hela byggprocessen, inklusive exempelvis mark- och betongarbeten, byggnadssnickeri, VVS, el, mur och puts, inredningssnickerier, våtrum, kakel och klinker. Det gör att vi kan åta oss allt från mindre serviceinsatser till komplett nybyggnation, för oss är inget uppdrag vare sig för litet eller för stort, säger Emil Gustafsson som vi träffar på företagets anläggning i skånska Kvidinge i Perstorps kommun.

Gillar utmaningar
I EG Byggnadsentreprenads kundkrets finner vi såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar. ROT-uppdrag står för cirka 80 procent av omsättningen. Emil upplever att verksamheten har gått på högtryck ända sedan starten, han är involverad i det mesta och vill gärna ha full koll på alla delar av byggprocessen. Man jobbar med fast prissättning i dialog med uppdragsgivaren, något som kunderna uppskattar.
– Jag gillar utmaningar, inte minst tillbyggnation och badrumsrenoveringar som jag tycker är lite extra roliga att jobba med. Även mer komplicerade jobb, såsom tekniska åtgärder till följd av konstruktionsproblem, exempelvis i källare eller till följd av sättningar, för såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar, är uppdrag både och jag mina medarbetare gillar, säger Emil.

Framtidsplaner
Emil tar gärna emot praktikanter från Klippans och Helsingborgs yrkesskolor. Det brukar bli ungefär en praktikant per år som hos Emil och hans kollegor får en adekvat utbildning. Hittills har alla som praktiserat i EG Byggnadsentreprenad erhållit jobb i firman efter avslutade studier.
Emil blickar gärna framåt, efterfrågan på bolagets tjänster är konstant hög och visionen är att växa så att han och hans kollegor ska kunna jobba med flera projekt samtidigt. Ambitionen är att sysselsätta ett 15-tal personer inom några år. Emil ser inte ekonomi i snabba affärer utan vill skapa långvariga relationer med kunder och samarbetspartners.
– Jag skulle också vilja få mer tid över för konsulttjänster. Kanske startar jag också ytterligare ett företag så att vi kan erbjuda ett helhetskoncept för såväl bostadsbolag som den privata marknaden. Vi får se vad framtiden för med sig, avrundar Emil Gustafsson.

Intervju: Peter Hägg
Text: Örjan Persson