Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Solcellslösningar med hög säkerhet

Mindre än två år efter starten har Suncity Montage vuxit till att sysselsätta ett dussin medarbetare. Nyckeln till framgång har varit ett starkt fokus på högkvalitativa lösningar och spetskompetens inom säkerhet, vilket gör företaget väl lämpat att arbeta med kunder inom försvarsindustrin, där driftsäkerhet och kontinuitet är avgörande. Just nu letar Suncity Montage efter investerare, som vill vara med på den spännande tillväxtresan.

Alfred Eriksson och Leo Klöverwall har gedigen erfarenhet inom industrin och energioptimering. De började arbeta tillsammans runt 2017–2018. De fann snart att de trivdes mycket bra ihop, då de delar en stark arbetsmoral och en ständig strävan efter att leverera högkvalitativa lösningar. I november 2022 grundade de Suncity Montage, som erbjuder tjänster i form av solcellslösningar och batteri- och laddlösningar. Den starka arbetsmoralen resulterade i att de har kunnat fokusera helt på att bygga upp sin verksamhet sedan januari 2023.
– På mindre än två år har vi vuxit från 2 anställda till att idag sysselsätta ett team på 10–12 personer, säger Leo stolt.

Nyckeln till framgång ligger i att inte bara se det som att man säljer produkter; man säljer kompetens och kvalitet. Genom agenturen för det italienska märket Weco i hela Norden har Suncity Montage etablerat sig som en leverantör som prioriterar noggranna förstudier och säkerhetslösningar.
– Vi vill vara det bästa företaget i Norden, snarare än det största. Vi säkerställer alltid att våra lösningar är effektiva och skräddarsydda för varje kund. Vi kommer inte alltid vara billigast eller störst, men vi kommer alltid vara bäst, säger Alfred.

Suncity Montage har en 100 %-nöjd-kund-garanti, vilket innebär att man tar ansvar och rättar till eventuella problem.

Säkerhet och försvar
Suncity Montage besitter spetskompetens inom säkerhet, exempelvis rörande EMC-störningar och batterilösningar.
– Detta gör oss särskilt lämpade att arbeta med kunder inom försvarsindustrin, där driftsäkerhet och kontinuitet är avgörande, säger Leo.

Suncity Montage har redan etablerat sig som en pålitlig partner för företag och verksamheter med skyddsobjekt. Genom att uteslutande arbeta med EU-tillverkade produkter säkerställer man högsta möjliga säkerhetsstandarder.

Söker investerare
Suncity Montage är i en expansiv fas och söker nu investerare för att kunna växa snabbt och stabilt.
– Vi siktar på att nå en omsättning på minst 40 miljoner kronor innan årsskiftet, säger Alfred.

Med en stark intern kompetens, pålitliga leverantörer och ett brett nätverk av kunder och samarbetspartners är Suncity Montage redo att ta nästa steg mot att bli en ledande energipartner i Sverige och Norden.

Intervju: Lukas Fernholm
Text: Andreas Ziegler