Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Till proffsens bygghandel är alla välkomna

Optimera är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor. Sedan starten har Optimera attraherat såväl professionella yrkesutövare som konsumenter i behov av kvalitetssäkrade produkter. Med representation över hela Syd- och Mellansverige, samt en väluppbyggd webbutik, är Optimeras breda sortiment aldrig långt borta.

Optimera startades i Malmö och finns idag representerat över stora delar av framför allt Syd- och Mellansverige. Det är den bygghandel i Sverige som i första hand vänder sig till professionella hantverkare, men som också välkomnar privatpersoner som uppskattar samma sak som proffsen, det vill säga hög och lösningsinriktad kompetens, god service och ett sortiment av kvalitetsprodukter som är godkända enligt svenska byggregler, och som lämpar sig för såväl det lilla som stora byggprojektet. Det handlar med andra ord om allt från byggmaterial till betong och parkettgolv.

Sydsveriges största bygghandel
Optimera sysselsätter ungefär tusen anställda i bolagets 64 butiker. En av dessa ligger i Helsingborg där vi träffar Katty Garlén, butiksledare och lagerledare.
– Här vänder vi oss i första hand till våra proffskunder men vi strävar alltid efter att alla som kommer in i butiken, företagare såväl som privatpersoner, erhåller samma proffsiga bemötande, understryker Katty.
Hon berättar att Optimera erbjuder kostnadsfria leveranser inom hela Helsingborg.
– Kunder som mailar oss före klockan åtta på morgonen får sina varor levererade redan samma dag, så länge det rör sig om produkter ur butikssortimentet, informerar hon.

Främjar hållbart byggande
Något man verkligen värnar om i Optimera är hållbart byggande, vilket man anser bygger på tre olika faktorer: ekonomiska, sociala och ekologiska. Smarta transporter, miljövänliga produkter, maxad återvinning och hållbar energi är de områden och frågeställningar som alltid är aktuella.
– Miljöfrågan är något som vi driver konstant, vi vill vara ledande i vår bransch i dessa frågor och tar dem på stort allvar. Det handlar bland annat om att erbjuda resurssnåla produkter, minska användningen av icke förnyelsebara naturresurser och källsortera våra restprodukter. Samtidigt är det viktigt att vi anpassar vårt sortiment efter marknadens behov och hela tiden utvärderar vårt kvalitets- och miljöarbete, sägerKattyGarlén.

Trivs på jobbet
Katty har arbetat på Optimera i två omgångar under sammanlagt 15 år. Hon trivs ypperligt med jobbet.
– Det bästa med att arbeta här är att man alltid utvecklas, det finns alltid något nytt att lära sig. Min make är snickare och jag har själv ett stort intresse av att renovera och arbeta med olika material, säger hon.
Katty berättar avslutningsvis att möta kunder och vara en del av det växande säkerhetstänket också är viktiga arbetsområden för Optimera.
– Vi genomför kontinuerliga utbildningar kring säkerhet i syfte att hålla både oss och våra kunder säkra och trygga, sägerKattyGarlén som är skyddsombud på Optimera i Helsingborg.

Intervju: Lex Thelin
Text: Örjan Persson