Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Städ- och servicetjänster med arbetsglädjen i fokus

Arbetsglädjen står i fokus i Kontor & Hemstäd Sverige AB. Det resulterar i fläckfria städinsatser i allt från privata hem till kontor och industrier. Med ett servicekoncept som dessutom sträcker sig längre än så blir Kontor & Hemstäd en samarbetspartner som över lag ökar trivseln i både hemmet och på arbetsplatsen.

Annkristin Tobiasson, VD för Kontor & Hemstäd AB, har banat vägen för kreativ städning sedan 2010. Med ett brett tjänsteutbud tar hon tillsammans med sina 13 engagerade medarbetare hand om både företagsstädning och privatstädning – insatser som skräddarsys efter varje kunds specifika behov.
– Vi inser att varje företag, varje kund, är unik, och därför har vi alltid jobbat med flexibilitet och anpassning för att möta kundernas önskemål, säger Annkristin.
Kontor & Hemstäd erbjuder städtjänster även utanför normala arbetstider, så som tidiga morgnar eller kvällar. Kontorsstädning, butiksstädning, trappstädning, fönsterputs och industriell städning – inget uppdrag är för stort eller för litet för Annkristin och hennes team. För privatpersoner sträcker sig deras insatser från omfattande städning inför visning eller flytt till regelbunden hemstädning, fönsterputsning, blomvattning och trädgårdsarbete.
– Vi strävar hela tiden efter att gå ett steg längre för att förstå våra kunders behov och önskemål. Vi inser att livsstilsfaktorer som att du jobbar hemifrån, har barn eller husdjur kan kräva en mer anpassad städning för att möta de specifika behoven och förväntningarna hos varje individ, säger Annkristin Tobiasson.

Växte snabbt
Ursprungligen känt som Perfect Clean har företaget vuxit under Annkristins ledning och verkar nu även i Stockholm. Hon är en företagsledare med en lång historia som entreprenör i olika sektorer, och kom i kontakt med städbranschen när vänner och bekanta behövde hjälp med hemstädning. Den initiala tjänsten utvecklades snabbt och redan under det första året hade hon sju anställda, varav de flesta stannade kvar tills de gick i pension under årens lopp.
Annkristin berättar att RUT-avdraget infördes ungefär samtidigt som hon startade Kontor & Hemstäd, vilket blev något av en katalysator för företagets snabba tillväxt.

Personliga relationer
I Kontor & Hemståd strävar de, som nämnts, efter att skräddarsy varje städning efter individuella behov, vilket har blivit en nyckelkomponent i deras framgång. Samtidigt lägger de stor vikt vid att skapa personliga och kontinuerliga relationer med varje kund.
– Vi erbjuder alltid ett inledande möte för att förstå kundens behov och utifrån detta kunna utforma ett lämpligt upplägg. Vi strävar efter att samma personer städar för samma kund, vilket garanterar en kontinuitet och personlig touch i varje uppdrag, säger Annkristin Tobiasson.
Hon lyfter slutligen fram det tydliga miljöfokus som präglar alla delar av verksamheten i Kontor & Hemstäd.
– Vi har en stående ambition om att minimera användningen av kemikalier och väljer således miljövänliga alternativ när det är möjligt. Med endast två bilar i företaget minimerar vi också utsläppen.

Intervju: Gabriella Wallenberg
Text: Örjan Persson