Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Snabb och bra service för lastbilen

Exteriös av Ulrix Orrekulla.

Ulrix Orrekulla i Hisings Kärra har specialiserat sig på lastbilar. Företaget har korta väntetider tack vare ett stort kunnande och sin stora hall, som kan hålla upp till fem lastbilar med mindre släp. Under vintern 2021 kom stora mängder snö tidigt på året, vilket ledde till högt tryck för däckbyten för verkstaden.

Ola Nordström jobbade i många år på Amring-verkstaden i Hisings Kärra. I maj 2015 kom Ulrik Jönsson, ägare av Ulrix, som har verkstäder i Malmö och Uddevalla, och ville köpa verkstaden. Ola tog då tillfället i akt att bli delägare i vad som blev Ulrix Orrekulla.
– Idag är vi fem anställda här. Vi servar främst lastbilar, säger Ola.

Specialiserade på lastbilar
De flesta verkstäder servar främst personbilar medan lastbilar kommer i andra hand. På Ulrix Orrekulla gäller det omvända; här har man specialiserat sig på lastbilar. Utöver att jobba i den stora verkstaden, åker man även ut och servar fordon på plats. Detta har man dygnet-runt-jour för, så att man alltid kan tillgodose sina kunders behov. Man har haft fullt upp under vintern 2021. Detta beror dels på den nya bygg-rushen i Göteborg, där byggandet av Västlänken är ett stort projekt som kräver mycket resurser i många olika delar av staden. Detta projekt kräver många lastbilstransporter dagligen, bland annat grusbilar, som sliter hårt på däcken. Just däck är något man sysslar väldigt mycket med på Ulrix Orrekulla. I år kom det dessutom stora mängder snö tidigt under vintern, vilket även det resulterade i en rush.
– Normalt sett brukar vi vara i stort sett klara med lastbilsflottans däckbyten i slutet av november, men nu körde det ihop sig lite, så det var först i december det började lugna ner sig lite, säger Ola om årets hektiska period av däckbyten.

Samarbete med Trailerfix
Ulrix Orrekulla jobbar främst med tre fälgmärken: OCL Brorssons, Specialfälgar och Rautamo. Då däck är en så viktig del av verksamheten, har man gjort utrymme för de stora däcken ute på gårdsplanen. Man delar lokaler med Trailerfix, som servar och reparerar lastbilar. De två företagen har ett mycket gott samarbete.
– Trailerfix servar och reparerar tunga fordon medan vi byter däcken, förklarar Ola.

Snabbt och bra
De stora lokalerna rymmer upp till fem lastbilar med mindre släp. Personalen på Ulrix Orrekulla är dessutom väldigt kunniga och rutinerade. Resultatet blir att kunderna får snabb och bra service och dessutom sällan behöver vänta särskilt länge. Vintern 2021 var en väldigt upptagen tid för verkstaden, som även tar emot personbilar, vilket man har sett en ökning av den senaste tiden. Ola ser att man kommer ha ännu mer att göra i framtiden.
– Vi ser ett behov av att öka personalstyrkan, åtminstone under högsäsongerna för däckbyten, säger Ola.

Intervju: Lars Nordin
Text: Andreas Ziegler