Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Sätter rätt färg på tillvaron

Sherwin-Williams är mer än bara en färgleverantör. På Sherwin-Williams använder man sig av den senaste tekniken för att ta fram kundanpassade ytbehandlingslösningar och kulörer som är både mer effektiva och mer hållbara än någonsin. Man ser sig även som en lokal partner, som förser sina kunder med leveransservice som både är snabb, smidig och pålitlig.

Sherwin-Williams är ett amerikanskt bolag som har specialiserat sig på att tillverka, sälja och distribuera olika ytbehandlingsalternativ. Företaget har en passion för innovation och har en bred teknisk expertis vad gäller framtagandet av ytbehandlingsalternativ baserat på gällande regulatoriska krav samt kundens specifika behov. Man har även ett starkt fokus på en lokal förankring, vilket blev tydligt när vi pratade med Michael Rokitowicz, som är platschef i Vaggeryd.
– Vi strävar ständigt efter att inte bara möta, utan överträffa förväntningarna på marknaden, säger han.

Tekniska innovationer
Michael fortsätter med att entusiastiskt berätta om Sherwin-Williams förmåga att inte enbart kunna erbjuda våtfärg utan även färg i pulverform.
– Precis som med vanlig färg kan pulver erbjuda en imponerande palett av färger som påförs via elektrostatisk applicering, säger han.

Olika ytbehandlingsteknologier spelar alltså en nyckelroll i Sherwin-Williams strategi. Genom sina Teknikcenter i Märsta och Bellö kan företaget erbjuda sina kunder att komma och testa en ny produkt eller teknologi innan man implementerar den i sin dagliga produktion. Företaget utforskar ständigt nya teknologier och skräddarsydda lösningar, som inkluderar både vattenburna färger och lacker som 100% UV-härdande och lösningsmedelsburna produkter, allt för att möta kundernas behov och marknadens ökade krav på effektivitet och hållbarhet.
– Vi vill även kunna erbjuda miljöanpassade alternativ där vi övergår från fossila till växtbaserade ingredienser, säger Michael.

Snabba och säkra leveranser
Sherwin-Williams prioriterar närheten till sina kunder genom en lokal närvaro via samarbetet med sina återförsäljare. Med ett återförsäljarnät som sträcker sig från Skellefteå i norr till Malmö i söder kan Sherwin-WIlliams förse hela Sverige med sitt breda utbud av ytbehandlingsprodukter. En viktig del i erbjudandet är säkra och snabba leveranser.
– Vi har egna transportbilar och kan därför erbjuda leveranser samma dag vid behov. Vi garanterar en smidig och pålitlig leverensservice till våra kunder, säger Michael.

Michael avslutar med att måla upp en tydlig bild av hur distributionen ser ut i det område som han ansvarar för:
– Genom vårt distributionsnätverk når Sherwin-Williams hela Jönköpings län samt övriga Småland, vilket möjliggör snabba leveranser och direktsupport på plats, allt med kunden i fokus.

Intervju: Lukas Fernholm