Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Med rätt energioptimering finns stora pengar att spara

Ereo är ett relativt ungt företag, men som på kort tid etablerat sig på marknaden genom stark tillväxt. Ereo är en expert på VVS-entreprenader, rörinstallationer, värmepumpsinstallationer och service, men också när det gäller injustering och energioptimering.
– Får man till rätt funktion till så låg energianvändning som möjligt finns det stora pengar att spara för många företag, säger Martin Folkesson, VD.

Ereo AB grundades 2019 av Martin Folkesson och Erik Stigsson, som efter att ha jobbat tillsammans på ett VS-företag kände de att det var dags att starta eget. Nu gör de i egen regi allt från VVS-entreprenader och rörinstallationer till värmepumpsinstallationer och service. Företaget, med utgångspunkt från värmländska Sunne, vänder sig till byggföretag och industrin, men även privatpersoner kan nyttja Ereo och dess tjänster. För de sistnämnda är värmepumpar en efterfrågad produkt, vilket lett till att Ereo idag är återförsäljare för IVT:s välrenommerade värmepumpar.
– Det rör sig om svensktillverkade värmepumpar av mycket hög kvalitet. Därutöver är deras support oslagbar, vilket gör att vi snabbt kan bistå de kunder som behöver hjälp med något, säger Martin Folkesson, VD.
Att just återkoppla snabbt till kunder är något som prioriteras högt i Ereo AB. Martin tror att detta är en starkt bidragande orsak till företagets växande popularitet.
– Vi tror att det faktum att vi verkligen tar oss tid för kunden har bidragit till att vi har fått så pass många återkommande kunder. En återkommande kund är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt, så detta är något vi kommer att jobba stenhårt med även i framtiden, säger Martin.

Injustering och energioptimering
Ereo AB jobbar också med injustering och energioptimering.
– Får man till rätt funktion till så låg energianvändning som möjligt finns det stora pengar att spara för många företag, säger Martin Folkesson som tror att uppdrag som dessa kommer att öka avsevärt i framtiden.
– Jag tror att många kommer få upp ögonen för energioptimering nu när energipriserna skenar. Med våra insatser kan kunden spara otroligt många kilowatt, vilket i förläningen innebär att man skär ner på sina kostnader. Det är med andra ord investeringar som man snabbt kan räkna hem. Där, men även avseende verksamheten i stort, tror jag vi kan expandera en hel del både i och utanför Värmland, spår Martin.
Han tillägger att Ereo även är auktoriserat enligt Säker Vatten, vilket gör att alla jobb utförs enligt branschstandard.

Omfattande partneringprojekt
Trots att Ereo grundades så sent som 2019 har man redan lyckats inleda projekt inom strategisk partnering med Sunne Fastighets AB och Byggdialog. Genom detta projekt jobbar man nu på gymnasieskolan Södra Viken som byggt en ny maskinhall, lektionssalar och tvätthall. Här har Ereo ansvar för allt VS-arbete och det är bergvärme som är värmekällan.
– Vi besitter en väldigt hög kompetens inom det vi gör, och den ryms i våra medarbetare som är otroligt duktiga. Det är en trygghet för både mig och Erik som arbetsgivare, men också för kunderna, påpekar Martin som ser ljust på företagets framtid.
– Vi har byggt upp många goda relationer, inte minst här i Sunne, sedan starten. De ska vi fortsätta förvalta.

Intervju: Wilhelm Walaker