Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ledande tillverkare av plastfärger och pigment

Under sina drygt 30 år i branschen har Polystatic utvecklats till en ledande tillverkare av additiver och plastfärger, även kallat Masterbatch. Produktionen är mångsidig och går igenom ett antal kvalitetskontroller innan leverans sker. Företaget har ett starkt fokus på service och kan skapa skräddarsydda lösningar som kan anpassas för olika typer av plastmaterial och tillverkningsprocesser.

Polystatic är en framstående tillverkare av masterbatch, additiv och compounds. Företaget har en stark förankring i kvalitet och innovation.
– Vi strävar efter att vara en pålitlig partner för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda lösningar, snabba leveranser och personlig service. Oavsett om man behöver en standardfärg eller en unik nyans, utvecklad efter specifika behov, kan man lita på att Polystatic levererar produkter av högsta kvalitet varje gång, säger Björn Karlsson, som är VD på Polystatic.

Polystatic har främst specialiserat sig på specialfärger i mindre volymer, från ett par kg upp till 2–3 ton per leverans. Företaget erbjuder snabba färgmatchningar och kan leverera produkter med flera egenskaper kombinerade i samma material, exempelvis färg och UV-skydd.

Hög kvalitet
Under sina drygt 30 år i branschen har Polystatic alltid haft ett starkt fokus på kvalitet, ett arbete som utvecklas hela tiden för att hålla jämna steg med moderna krav. På Polystatic förstår man vikten av att erbjuda färger som inte bara är estetiskt tilltalande, utan även är motståndskraftiga mot yttre påverkan från faktorer som ljus, värme och kemikalier.
– Våra produkter genomgår alltid noggranna tester och kvalitetskontroller för att säkerställa att vi uppfyller kraven våra kunder ställer på prestanda och hållbarhet för sina produkter, berättar Björn.

Skräddarsydda lösningar
Genom att kombinera avancerad teknik med djupgående kunskaper om färgteori och plastmaterial kan Polystatic erbjuda skräddarsydda lösningar som möter kundernas unika behov och krav.
– Vi kan kombinera materialegenskaper efter kundens önskemål och behov i ett material, som innehåller egenskaper från tre, fyra eller kanske fem olika råvaror, det som kallas comcoundering. På så sätt behöver kunden bara processa ett material genom sin maskin. Risken för feldoseringar minimeras, och har man det också färdiginfärgat vid leverans så försvinner eventuella färgvariationer under en produktion. En annan positiv sidoeffekt är att man oftast kan korta ner cykeltiden för exempelvis en formsprutare. Vi har exempel där man kortat cykeltiden med nästan 50 %, säger Björn.

Intervju: Lukas Fernholm
Text: Andreas Ziegler