Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Hotellet vid vattnet – mitt i landet

I sina broschyrer har Ebeltoft Park Hotell ”Hotellet vid vattnet – mitt i landet” som slogan, och faktum är att man inte på något sätt är fel ute. Hotellet med aktiviteter för alla ligger mitt i landet med en makalöst vacker utsikt över havet.

Barn- och familjehotell, konferens- och golfhotell – det finns många passande epitet på Ebeltoft Park Hotel. Frits Jensen leder verksamheten.
– Vi är ju ett relativt litet hotell som satsat på att vara anpassningsbara och ändra skepnad efter de gäster som besöker oss, säger Frits och bjuder på en rundvandring i den välskötta anläggningen.
Hotellet med sina 72 rum av varierande typ är helt rökfritt. Ett trettiotal rum har förbindelsedörr som möjliggör för barnfamiljer att bo tillsammans.

Attraktiva paket
Från sommarens hektiska tid med många soldyrkande turister på semester ändrar hotellet karaktär övrig tid på året. Konferensgrupperna dominerar under perioden påsk till mitten av juni, liksom från mitten av augusti och september ut, medan semesterfirarna intar hotellet däremellan.
– Under hela året kan vi erbjuda såväl särskilda konferenspaket som golf- och weekendpaket, och allt till mycket bra priser, berättar Frits.
Nytt för i år är att Ebeltoft Park Hotell har utarbetat en särskild årsplaneringsfolder där gästerna kan välja på allt från golfpaket och miniferie till konferenspaket och speciella sommarprogram.
– Vi lägger ut foldern på vår hemsida där den går att ladda ned, men det går förstås också bra att ringa oss så skickar vi den via post, upplyser Frits.

Populär restaurang
Frits Jensen är inte bara hotellets direktör utan också en av Danmarks få erkända viltkockar, vilket lockar gäster från hela Norden till de viltaftnar som anordnas i samband med jakten.
– Jag jagar själv i både Syd- och Mellansverige. Köttet är med andra ord helt färskt och det kan vara både vidsvin, hjort och älg som står på menyn, berättar Frits.
Restaurangen med en av Danmarks vackraste havsutsikter lockar inte bara hotellets gäster utan även de som bara åker till Ebeltoft Park för att äta.
Flera konferenslokaler med allt från något tiotal till ett par hundra konfererande gäster finns också på Ebeltoft Park Hotel.
– När det gäller konferenser anpassas lokalerna helt efter gruppens önskemål, och givetvis finns allt beträffande teknisk utrustning, upplyser Frits.
Att äta en trevlig middag med ljus från kandelabrar, att promenera ett hundratal meter till Danmarks bästa badvatten och se tumlarna simma förbi, eller ta en båttur i en gammal skonare är aktiviteter som tillsammans med hotellets läge lockar gäster från hela Norden.
Hur ser det då ut med plats redan kommande sommar?
– Beläggningen är hög men visst har vi kapacitet att ta emot fler gäster. De som vill besöka oss under högsäsong bör dock boka snarast, tipsar Frits Jensen avslutningsvis.

Text och research: Bengt-Olle Persson