Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Höglandets experter på kyla och värme

AA Kyl och Energitekniks expertis sträcker sig från installation, service och underhåll av små värmepumpar och kylmaskiner till arbete med större industriella applikationer. Genom att prioritera långsiktiga kundrelationer strävar man efter att vara det självklara valet för det småländska höglandets invånare och företag.

AA Kyl & Energiteknik AB grundades 2011 av Anders Ahlqvist.
– Ända sedan starten har vi fokuserat på högkvalitativa kyl- och energi-lösningar för både privatpersoner och företag. En av våra grundläggande värderingar är att vi alltid strävar efter att överträffa kundernas förväntningar, berättar Anders.

Experter på kyla och värme
Expertisen på företaget sträcker sig över ett brett spektrum, från installation och underhåll av mindre kylsystem till hantering av större kylmaskiner och värmepumpar för industrier och fastigheter. AA Kyl & Energiteknik arbetar med alla typer av värmepumpar, inklusive luftvärmepumpar, bergvärmepumpar, luft/vatten-värmepumpar och frånluftsvärmepumpar. Företaget använder produkter från välkända varumärkena så som Nibe, Daikin, Mitsubishi Electric och Samsung. Då man har lång erfarenhet av att arbeta med dessa varumärken, kan man vara mycket flexibla i sitt arbete.
– Vi strävar efter att erbjuda kunderna skräddarsydda lösningar som möter deras unika behov och krav, säger Anders.

Kundrelationer
AA Kyl & Energiteknik utgår från Sävsjö, men har kunder över hela det småländska höglandet, exempelvis i Eksjö, Vetlanda och Nässjö. Nyckeln till framgång ligger inte bara i att arbeta med högkvalitativa varumärken och att besitta en hög kompetens, utan även i de sociala aspekterna; man kommer väldigt långt i branschen om man har ett trevligt bemötande och tycker om sitt jobb.
– Man ska ha kul på jobbet, säger Anders.

AA Kyl & Energiteknik arbetar mycket med långsiktiga relationer, både med samarbetspartners i sitt breda kontaktnät och med sina kunder. Företaget arbetar mot ett ambitiöst mål.
– Vi vill vara det självklara valet för alla på småländska höglandet, avslutar Anders.

AA Kylteknik har dessutom nyligen anställt ytterligare en kyltekniker och är intresserade av att anställa fler personer med rätt kompetens.

Intervju: Lukas Fernholm
Text: Andreas Ziegler