Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fullt upp i mångsidig entreprenadfirma

Det är passion, hårt arbete och stolta familjetraditioner som byggt Brämmesås Entreprenad AB. Företaget, specialiserat på vägunderhåll, grunder och anläggningsjobb, verkar i trakterna kring Borås, Jönköping och hemorten Ulricehamn under stadig ledning av far och son Thomas och Marcus Bolin.

Det var Thomas Bolin, med en bakgrund inom NCC, som grundade Brämmesås Entreprenad på 1980-talet, och som sedan dess har styrt skutan med stadig hand mot nya mål. Numera har han god hjälp av sonen Marcus, och tillsammans driver de företaget med en kombination av erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Marcus, som har arbetat i företaget ända sedan han avslutade sina studier på Naturbruksgymnasiet med inriktning lantbruk och entreprenad, har varit en viktig person i företagets framgångar under senare år. Han beskriver Brämmesås Entreprenad som en mångsidig entreprenadfirma.
– Vi utför det mesta men är specialiserade på framför allt vägunderhåll, grunder och anläggningsjobb, berättar Marcus Bolin.

Utmanande projekt
Marcus, som vann Traktor-SM 2017 och knep en tredjeplats i Maskin-SM två år senare, berättar att företagets upptagningsområde sträcker sig i en tio mils radie från hemorten och således inkluderar orter som Jönköping och Borås. I Borås är Brämmesås Entreprenad underentreprenörer åt Kanonaden Entreprenad i arbetet med Viared Center. Företaget har genom åren dock inte bara levererat traditionella entreprenadtjänster utan också engagerat sig i samhällsprojekt, som det framstående uppdraget att bygga en fisktrappa i Ätran utanför Ulricehamn på uppdrag av Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening.
– Det var ett projekt som inte bara krävde teknisk expertis från vår sida, utan också en förståelse för ekologiska behov. Vår insats blev mycket lyckad och uppskattad, vilket på många sätt stärkte vårt goda rykte som en pålitlig och kompetent aktör, berättar Marcus Bolin.

Bygger ny anläggning
För att möta framtida utmaningar och öka servicenivån för sina kunder bygger Brämmesås Entreprenad just nu en ny, 400 kvadratmeter stor, anläggning väster om Ulricehamn.
– Detta kommer inte bara stärka vår kapacitet att serva och reparera egna maskiner, utan också möjliggöra externa uppdrag och reparationstjänster, konstaterar Marcus Bolin som med andra ord har all anledning att se ljust på företagets framtid.
– Vi kommer att fortsätta expandera när marknaden tillåter. Därför söker vi mer eller mindre ständigt efter kompetenta och engagerade personer som delar vår passion för entreprenad och som vill vara med på vår fortsatta framgångsresa.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson