Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Förverkligar husdrömmar i Varberg med omnejd

Byggprojectet har specialiserat sig på arkitektritade lösvirkeshus. I Varberg och Falkenberg med omnejd förverkligar man människors husdrömmar. Tack vare en god dialog och en transparent byggprocess har Byggprojectet mycket god kundnöjdhet.

Byggprojectet AB grundades 2018 av Peter Andersson, Christian Wide och Jimmie Holm, som alla hade arbetat ihop i många år innan de bestämde sig för att starta sitt eget byggföretag.
– Vi hade lite olika roller och byggde en bra dynamik under de åren, berättar Peter.
2019 anslöt även Jimmies bror, Johan Holm, som delägare. I Byggprojectet har Peter en mer administrativ roll och fokuserar på beställningar, projektering och kontakter med leverantörer och kunder. Christian, Jimmie och Johan leder arbetet ute på plats, så allt ska bli enligt ritningarna och kundernas önskemål.Idag har Byggprojectet totalt 8 anställda, varav två är lärlingar.

Arkitektritade hus
Byggprojectet tar sig bland annat an en del renovationer, tillbyggnationer och bygger även attefallshus. Det man har störst fokus på är dock arkitektritade lösvirkeshus, där man utgår från A-ritningar.
– Vi har nischat oss mot att förverkliga husdrömmar, kan man säga. Det är ett lite mer exklusivt segment och kan ofta vara rätt påkostade projekt, berättar Peter.
Byggprojectet tar totalentreprenaden för de arkitektritade husen och arbetar oftast med samma underentreprenörer, som består av lokala aktörer, exempelvis i form av Gullbergs Plåtslageri, Rörfix i Veddige, SpindEl, Gårdshjörne entreprenad, Stoby och Golvteamet.
– Vi bygger från grunden till nyckelfärdigt hus. Husen är oftast lågenergihus och kan anpassas efter kundens önskemål med exempelvis bergvärme eller solceller. Det är en varierande vardag, som är både givande och lärorik, säger Peter.

Öppen dialog
Det är en stor investering att bygga ett arkitektritat hus. Det är viktigt att man, som beställare, känner sig trygg i att man får vad man betalar för. På Byggprojectet arbetar man med stort fokus på noggrannhet, kvalitet, flexibilitet och, viktigast av allt, kommunikation.
– De blivande husägarna är alltid välkomna att komma och kolla och konsultera under byggets gång. Det gör att vi kan göra vissa ändringar om kund eller vi känner att något inte blir hundra eller kan bli bättre, säger Peter.

Den goda dialogen med kunderna har lett till att Byggprojectet har mycket god kundnöjdhet. Man arbetar främst i Varberg och Falkenberg med omnejd. Man har bland annat byggt en del hus i både Brunekulle och Träslövsläge, som ofta kallas Läjet av byns invånare. För närvarande har Byggprojectet projekt planerade ett år framöver.

Intervju: Oliver Malm
Text: Andreas Ziegler