Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett heltäckande maskinsortiment för alla typer av arbeten

Bland byggproffsen har Derome alltid setts som en trogen leverantör av kvalitetsvaror. Derome står för ett heltäckande koncept avseende högkvalitativa byggvaror, ett sortiment som täcker alla behov och i allt väsentligt underlättar den professionella byggarens vardag. Sedan en tid tillbaka satsar Derome dessutom på maskinuthyrning, där man via 13 depåer i Sverige erbjuder allt från skruvdragare till byggbodar.

Derome etablerades redan 1946 och har sedan dess utvecklats till en koncern med ett unikt koncept beträffande bygg- och industrivaror av hög kvalitet. Bolaget är idag Sveriges största familjeägda träindustri och erbjuder produkter och tjänster i hela kedjan från skog till färdigt hus. Bara under de senaste fem åren har företaget mer än fördubblats i storlek och driver idag verksamhet i hela Sverige med produkter i form av allt från sågat virke och takstolar till villor och flerbostadshus.
Derome finns representerat över hela Sverige och sedan i mars 2021 ingår även maskinuthyrning i Deromes breda koncept via sammanlagt 13 depåer runt om i landet. En av dessa finns på Stålgatan i Varberg där Oscar Larsson är platschef.
– Vi företräder en fullskalig depå och täcker ett upptagningsområde som sträcker sig över hela Varberg med omnejd. Vi har dessutom ett tätt samarbete med våra andra depåer, berättar Oscar.

Brett utbud
Derome Maskinuthyrning i Varberg riktar sig till företagare. Många hantverksproffs vänder sig till Derome som kan erbjuda allt från enkla handverktyg till byggbodar.
– Vi kan också erbjuda ett brett utbud av liftar tack vare våra samarbetspartners, vilket innebär snabba leveranser, upplyser Oscar Larsson.
Han berättar att det rör sig om hela och rena maskiner som alltid gås igenom noggrant efter varje uthyrning så att de är i bästa möjliga skick när nästa kund ska ta över.
Han nämner i sammanhanget även den digitala lösning som Derome framöver kommer att lansera, med vars hjälp kunderna ges full koll på alla sina förehavanden inom Deromes respektive arbetsområden, vilka även innefattar utbildningsinsatser inom bland annat lift, truck och fallskydd. Denna kommer, menar Oscar, vara synnerligen nyttig, inte minst för småföretagare.

Tydliga värderingar
Långsiktighet, drivkraft, enkelhet och ansvarstagande – så lyder de fyra ledord som man jobbar efter i Derome.
– Jag tycker verkligen att dessa genomsyrar alla delar av verksamheten. Vi ska vara lösningsorienterade, tillgängliga och jobba med en tydlig kommunikation gentemot våra kunder, samtidigt som vi jobbar med korta beslutsvägar och en hög servicegrad, säger Oscar Larsson som i sammanhanget gärna framhåller sina medarbetare.
– De är fantastiska på alla sätt, det märks att de har roligt på jobbet, vilket även smittar av sig på våra kunder.
Oscar konstaterar avslutningsvis att maskinuthyrningsverksamheten i Varberg har haft en bra utveckling sedan starten och att han därför lär behöva anställa fler medarbetare framöver.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson