Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En ansvarsfull helhetslösning inom byggsektorn i Malmö

Koncernen SolutionTeam består bland annat av bolagen Riv-, Bygg- och Mark- entreprenad. SolutionTeam vill kunna ta fullt ansvar för hela byggprojekt.
Yrkesstolthet och kvalitet är företagets ledstjärnor. Detta är även något som kunderna uppskattar, bevisligen då de röstat fram Byggentreprenad till Årets Byggare 2022.

Hassan påbörjade sin bana i byggbranschen år 2000. Året därpå kände han att han ville vara sin egen chef och startade sitt första företag i rivningsbranschen. Idag driver han koncernen SolutionTeam, som består av bland annat Riv-, Bygg- och Mark-Entreprenad. Bolagen och dess anställdas breda kompetens gör det möjligt att utföra renoveringar, om- och tillbyggnationer samt även nybyggnation.
– Vi är inte bara redo att ta totalentreprenadsuppdrag, utan även ta ansvar för dem! säger Hassan.
– Vi kan här och nu uppge ännu en nyhet. Målarentreprenad har blivit ett faktum. Det är ytterligare ett led i att vårt arbete mot att vara en ansvarsfull helhetslösning inom bygg- och fastighets-sektorn, fortsätter Hassan.

Kvalitet kostar
Hassan är tydlig med att han inte menar att andra byggbolag är sämre, utan att det handlar om att veta vad man betalar för när man handlar in en tjänst eller ett projekt.
– Jag brukar jämföra med bilbranschen. Om en bil ligger ute på Blocket, för låt oss säga mellan 450 000 – 550 000 kronor. Då ska man vara jädrans skeptisk om säljaren släpper den för 300 000 kronor. Någonting måste vara galet. Jag hade inte vågat göra ”så bra inköp” för jag tror inte på dem. Inom byggbranschen använder majoriteten kalkylprogram och det är omöjligt att det slår så mycket om alla har knappat in allt som ska vara med, förklarar Hassan.
– Vi vill inte förknippas med lågprispressarna, utan med kvalitet. Oftast är vi kanske lite mer kostsamma än andra, men man får mer sötma av det vi gör. Man kan inte betala för en Fiat och tro att man kommer få köra en Ferrari. Man klappar sig på bröstet och känner att man är duktig men i själva verket har man först och främst lurat sig själv och accepterat att bli lurad, fortsätter Hassan.

SolutionTeams breda kompetens och höga kvalitet bäddar för en ljus framtidstro.
– Alla våra projekt är referensprojekt. Vi jobbar långsiktigt med våra kunder och lär dem att ställa krav på oss och likaså på våra konkurrenter, säger Hassan.

En lokal aktör
Riventreprenad är väldigt ofta underentreprenör till de flesta väletablerade stora företagen i Skåne. Man har sedan starten klassats som ett av de fem främsta inom rivningsbranschen. Kompetensen är bred inom rivning, men även inom håltagning och sanering.

Byggentreprenad, som tidigare har varit underentreprenör till alla storbyggare på oftast stora och välkända projekt i Malmöregionen och omnejd, arbetar numera nästan enbart mot slutkund. Där har man det senaste åren hunnit skapa en lång referenslista. Ombyggnation av vindsutrymmen till lägenheter, tak och fasad/balkong-renoveringar, fönsterbyten på över 1000 fönster och ombyggnationen av en vårdcentral till 14 lägenheter är bara några exempel på projekt man har arbetat på.

Markentreprenad har, förutom dräneringsarbeten och massvis med stenläggningar, även byggt ett par pooler samt boll/lekplats med multiarena.

Starka på hemmaplan
SolutionTeam är en lokal aktör som tar uppdrag i Malmö med omnejd. Främsta skälet till att man vill fortsätta hålla sig till Malmö-området är för medarbetarnas skull.
– Om vi ska hålla hög kvalitet och medarbetarna ska prestera på topp, kan man inte vara långt hemifrån i långa perioder, utan ska kunna åka hem i slutet av dagen, säger Hassan.

Hjärta, kvalitet och stolthet
SolutionTeam sysselsätter cirka 40 medarbetare. Det är ett mångkulturellt företag, med personal från många olika länder och kulturer. Man har lagt mycket tid och energi på att hitta medarbetare som förkroppsligar företagets värderingar; kvalitet och yrkesstolthet är oerhört viktigt om man ska jobba på SolutionTeam. Även medarbetarna ska känna att kvaliteten på det arbete de utför är högt värderad.
– Vi vill betala bättre än konkurrenterna. Vi ställer höga krav på våra medarbetare och precis som våra beställare måste betala för kvalitet, måste jag som arbetsgivare betala för samma sak, säger Hassan.

SolutionTeam är huvudsponsorer för Malmö Redhawks, TC Dragracing och Team Wipe motorsport. Man sponsrar även Malmö FF.
– Redhawks sociala engagemang och värdeorden Hjärta, Kvalitet och Stolthet är värdeord som även vi på SolutionTeam står för därav är det naturligt att vi sponsrar dem, säger Hassan

Intervju: Wilhelm Walaker