Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Elbilsladdning för alla med ABB:s lösning för hemladdning

Kvinna laddar elbil, ett koncept som ABB Electrifications utvecklar.

I ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer är hållbara lösningar för transporter en nyckelkomponent. Nu presenterar ABB det senaste tillskottet i laddinfrastrukturportföljen.

Under många år har analytiker förutspått att 2020 blir vändpunkten för elfordon, med prognoser att den globala marknadsandelen för elfordon kommer att växa till minst 3 procent under 2020 och accelerera till över 50 procent till 2040.
Nu har ABB tagit ännu ett viktigt steg för att driva på utvecklingen inom området med lanseringen av den nya Terra AC-laddboxen. Laddboxen är gjord inte bara för att uppfylla det växande kravet på uppkopplad laddning med hög kvalitet för både hem och företag, den är även en möjliggörare för användare av förnybar energi som vill dra nytta av och hantera förbrukningen av sin egen el.
Säker, smart och hållbar
Den nya Terra AC-laddboxen finns tillgänglig i varianter upp till 22 kW för att säkerställa kompatibilitet med elsystem i hem och byggnader världen över. Den erbjuder en säker, smart och hållbar laddningslösning som stödjer ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer, en vision om en utsläppsfri verklighet för alla.
Den görs tillgänglig på utvalda marknader, inklusive Europa, under de närmaste månaderna och finns tillgänglig globalt med start i maj 2020. AC-laddboxen kan beställas via ABB:s partnernätverk.
”Passar dagens konsumenter”
Frank Muehlon, chef för ABB:s globala verksamhet för infrastrukturlösningar för e-mobility, förklarar:
– Trenderna inom urbanisering, digitalisering och industrialisering gör tillsammans att vi ser betydande förändringar i vårt sätt att resa. Vi har redan en marknadsledande position inom DC-snabbladdning och såg möjligheten att utgå från den erfarenheten för att utveckla en AC-lösning som ändrar spelreglerna för laddning i hem eller företag. Terra AC-laddboxen är lätt att installera och använda och integreras sömlöst, passar dagens konsumenter med en digital livsstil och ger dem möjlighet att effektivt hantera sin energianvändning och bidra till ett grönare samhälle.
Styrs via app
Terra AC-laddboxen möjliggör konfiguration och programvaruuppdateringar via en dedikerad app eller via fjärranslutning i molnet. Det ger stor flexibilitet och maximerar driftstid och effektivitet.
Varje laddare är också utrustad med en smart energimätare som kan integreras med energy management-system för smarta byggnader, vilket tillåter dynamiska lastbalanseringsfunktioner. Det gör det möjligt för användare att justera laddningseffekten utifrån vad som finns tillgängligt för stunden för att därigenom maximera laddningsström och vara kostnadseffektiv.
Källa: ABB