Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Bravida invigde GreenHub – fossilfria leveranser i åtta större nordiska städer

Ett cykelbud i trafiken. Bild av Bravida.

I september invigdes Bravidas koncept GreenHub i åtta större nordiska städer där leveranserna av servicetjänster i städerna nu sker genom elcyklar, elmopeder och promenader. Satsningen leder till snabbare service och sker helt fossilfritt.

I juni 2021 kommunicerade Bravida sin nya satsning GreenHub som invigdes den 1 september med placeringar i åtta av Nordens större städer.
Den centrala placeringen av GreenHub, mitt i centrum, gör att leveranserna nu kan utföras med elcykel, elmoped eller till fots, som tidigare gjordes med bil. GreenHub minskar utsläppsnivåerna samtidigt som leveranserna blir effektivare genom att man slipper fastna i bilköer, eventuella trängselskatter och leta parkeringsplats.
– Jag är otroligt stolt över att projektet GreenHub nu går live och att vi äntligen kan sätta igång med effektiva och fossilfria leveranser till våra kunder i hela Norden. Jag vill också tacka alla inblandade i projektet som gör detta möjligt, det här är ett stort steg i rätt riktning för att bli ett ännu mer hållbart företag, kommenterar Mattias Johansson, Bravidas vd och koncernchef.

Åtta städer
Bravidas största fokus är att serva och energieffektivisera fastigheter med hållbara helhetslösningar som gör skillnad, både för miljön, samhället och klimatet. I arbetet för en hållbar framtid spelar valet av transportmedel till och från kunder en väsentlig roll. Bravidas mål är att bidra på alla sätt som möjligt för att kunna uppnå FN:s hållbarhetsmål år 2030.
GreenHub finns nu från och med den 1 september i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Århus, Helsingfors, Oslo City, Oslo Lysaker, Bergen, Trondheim och Kristiansand.

Källa: Bravida