Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Betonghåltagning med stor precision

När byggprojekten kräver borrning och sågning i hårda material är det ofta Håltagar’n i Jönköping som kontaktas. För Håltagar’n är inga uppdrag vare sig för stora eller för små när de med modern utrustning jobbar med stor precision och hög effektivitet.

Det är Rasmus Oliv som driver välrenommerade Håltagar’n i Jönköping AB, ett företag han startade 2020 efter ett tiotal år i branschen. Vi träffar honom på kontoret i Jönköping där han berättar att han har tre anställda, varav en är hans far som, liksom han själv, har lång erfarenhet av verksamheten. Denna kretsar kring håltagning och genomföringar i hårda material, företrädesvis betong, tegel, granit och blåbetong.
– Vi anlitas av framför allt byggföretag, ventilationsfirmor, VVS-företag och fastighetsägare, företrädesvis här i Jönköpingsregionen, och använder oss av ett flertal olika verktyg och maskiner för att allt ska bli perfekt, säger Rasmus och nämner diamantborrmaskiner, golvsågar, väggsågar, handsågar och slipmaskiner.

Prestigefyllda projekt
Håltagar’n i Jönköping borrar runda och sågar fyrkantiga hål med en diameter på allt från tio till tusen millimeter.
– Vi kan, om uppdraget så kräver, göra större hål än så, och härutöver kan vi även åta oss uppdrag kring slipning av betonggolv, upplyser Rasmus Oliv.
Trots företagets relativt ringa ålder har Rasmus och hans kollegor redan hunnit med ett flertal prestigefyllda projekt. På uppdrag av Brixly utförde de all håltagning i samband med bygget av en skola och förskola med tillhörande sporthall. Andra projekt som pågår är nybyggnationerna av Landsbro skola och Korsberga skola i Vetlanda kommun där byggföretaget Eriksson & Lönn är uppdragsgivaren.

Gott renommé
Håltagar’n i Jönköping har på kort tid byggt upp ett mycket gott rykte i branschen.
– Våra kunder värdesätter vår långa erfarenhet, att vi är noggranna och står för personlig service. Vi gör alltid allt vi kan för att leva upp till våra kunders förväntningar och önskemål, säger Rasmus Oliv och avrundar:
– Vår resa har bara börjat, vi ska vara det självklara valet när det kommer till håltagning i Jönköping med omnejd.

Intervju: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson