Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Allt fler efterfrågar hushållsnära tjänster

I en tid då tempot blir allt högre i både arbete och vardag är det fler och fler som har svårt att få tiden att räcka till. Ett företag som Obofixarna kan i många fall vara lösningen när man med ett brett utbud av hushållsnära tjänster åtar sig både stort och smått.

Det är Kurt Berggren som äger och driver Obofixarna, ett företag han startade efter 48 år som ambulanssjukvårdare, varav de första 20 även som brandman.
– Jag uppskattade den täta kontakten med människor som jobbet innebär, det var något jag tog med mig när jag startade Obofixarna. Att kunna hjälpa människor i deras vardag är det som driver mig, det är det som är roligt med jobbet, säger Kurt.
Verksamheten utgår från Ockelbo och erbjuder ett brett utbud av hushållsnära tjänster, vilka i många fall förstås omfattas av ROT- och RUT-avdragen.
– För mig och mina medarbetare är inget för litet, säger Kurt Berggren.

Stort och smått
Målning, tapetsering, snöröjning, flytthjälp och trädgårdsarbete är bara några exempel på de tjänster som Obofixarna står för.
– Det är både stort och smått, det kan till exempel handla om en så enkel tjänst som att hämta ut ett paket för någon med begränsad rörelseförmåga, berättar Kurt som också besitter goda snickerikunskaper.
– Jag hade nog egentligen kunnat starta eget inom snickeri, konstaterar Kurt.
Han har sedan starten byggt upp ett mycket gott rykte kring verksamheten i närområdet.
– Vår starka lokala närvaro gör att våra väntetider oftast är väldigt korta, det vet vi att våra kunder uppskattar. För oss är kundservice A och O, för att få ett gott rykte måste man göra bra jobb, säger Kurt bestämt.
Han lägger därför mycket fokus på att säkerställa en hög kvalitetsnivå på de tjänster de utför. När en nyanställd är ute på jobb svänger Kurt gärna förbi och säkerställer att arbetet flyter på som det ska och att kunden är nöjd.

Ökad efterfrågan
Kurt Berggren ser stor potential i företaget. Han anser att det råder en allmän brist på de tjänster som Obofixarna erbjuder, vilket den ökande efterfrågan skvallrar om. Redan nu är ett flertal både mindre och större uppdrag planerade inför nästa år. Kurt har i dagsläget tre heltidsanställda, alla med kollektivavtal. Mot bakgrund av att efterfrågan och verksamheten växer utesluter han inte fler nyanställningar framöver.

Intervju: Oscar Johansson
Text: Örjan Persson