Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fidesmo och Visa ingår partnerskap

Dosa för Fidesmo Pay.

Det svenska techbolaget Fidesmo ingår partnerskap med ett av världens största betalningsnätverk, Visa. Partnerskapet möjliggör för fler banker att erbjuda den säkra och smidiga betalningstjänsten Fidesmo Pay.

Integrationen mellan Fidesmo och Visas tokeniseringsplattform VTS öppnar upp för banker som ger ut Visa-kort att aktivera betalningstjänsten Fidesmo Pay. Genom att aktivera Fidesmo Pay ger bankerna sina kunder möjligheten att lägga en Visa betalkort-token på flera olika typer av wearables – exempelvis armband, nyckelringar eller klockarmband – för att kunna blippa och betala på alla kontaktlösa terminaler som accepterar Visa.
– Att integrera Visas tokeniseringstjänst är en viktig milstolpe för Fidesmo och vår pågående expansion. Genom partnerskapet med Visa når vi en helt ny grupp kortanvändare på ett större plan, då det öppnar upp för banker som ger ut Visa-kort att aktivera Fidesmo Pay, säger Mattias Eld, VD på Fidesmo.

Samma fördelar och säkerhet
– Visa är världsledande inom digitala betalningar – och att ingå partnerskap med Fidesmo är ett perfekt exempel på hur vi kan använda vår globala räckvidd och kunskap för att främja bra teknik i en stor skala. Wearables förhöjer kundernas shoppingupplevelse och vi är stolta att fortsätta stötta och utveckla denna teknik, säger Hélène Podsadni Nilsson, Head of Fintech på Visa i Norden och Baltikum.
Betalningar med en wearable garanterar samma fördelar och säkerhet som att betala med ett fysiskt Visa-kort. Wearables med stöd för Fidesmo Pay tillhandahålls av flera olika modevarumärken och kan köpas både online och i butik.

Om Fidesmo
Fidesmo gör det möjligt att ansluta kontaktlösa tjänster, såsom betalningar, biljetthantering för kollektivtrafik, kontors- och hotellaccess, till olika typer av enheter, såsom wearables, kort och mobiltelefoner.

Källa: Fidesmo