Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Vintern är också en bra tid för fasadrenovering

Ett dussin medarbetare på JM Fasadservice.
Såväl privatpersoner som små och stora företag har i JM Fasadservice AB en framträdande partner avseende putsfasader, murning, kakel och våtrum. Företaget verkar över hela Jönköpingsregionen och kan tack vare både kunskap, erfarenhet och utrustning ta sig an både små och stora jobb.

JM Fasadservice grundades 1982 och ägs idag av en trio bestående av Jhonny Nordlund, Per Nilsson och Ingemar Olausson som alla har lång erfarenhet av branschen de verkar i. Arbete med putsfasader, murning, kakel och våtrum är företagets specialiteter.
– Som namnet antyder är vi mest kända för fasadarbeten. Det kan röra sig om allt från en enplansvilla som bara behöver lite lagning till en fastighet med tre uppgångar och tre våningar som ska förses med en helt ny putsfasad med tilläggsisolering, berättar Jhonny Nordlund som i sammanhanget passar på att nämna att vintern, tvärtemot vad många kanske tror, är en bra tid för just fasadrenovering.
– Vi klär in ställningen med väderskydd och värmer upp arbetsområdet runt fastigheten. I regel är vi klara och har plockat bort allt innan våren kommer och folk plockar fram grillen. På detta sätt har man en fin och fräsch fasad innan sommaren.
Vi har bra underentreprenörer som vi anlitar när det gäller alla kringarbeten som blir vid en fasadrenovering, såsom plåtarbeten, el och ställning. Det är tryggt och brukar vara uppskattat av kunder att ha en kontakt som samordnar allt.

Certifierat för våtrum
JM Fasadservice jobbar främst i Jönköpings kommun med tillhörande kranskommuner. 70 procent av uppdragen sker för företag och bostadsrättsföreningar medan resten utförs för privatpersoner.
Allt inom mur och puts kan innebära putsning av en källare till murning av en skorsten. Företaget är dessutom våtrumscertifierat enligt Byggkeramikrådet och kan således åta sig plattsättning med tillhörande tätskikt i badrum.
– Vi åtar oss dock sällan egna totalentreprenader när det gäller just plattsättning, utan det handlar snarare om att vi utför själva plattsättningen på uppdrag av ett företag som känner att de själva saknar den nödvändiga kompetensen, berättar Jhonny.

Goda referenser
JM Fasadservice jobbar för närvarande med Högskolan i Jönköping där man renoverar fasaderna en i taget. För ett antal år sedan genomförde man en komplett fasadrenovering på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping, och företaget ligger även bakom fasaderna på Länsresidenset.
– Det var ett omfattande jobb som vi gjorde mellan 1994 och 1996, och fasaden är lika hel och fin än idag, påpekar Jhonny Nordlund.
Han framhåller företagets långa erfarenhet av fasader, liksom den synnerligen kunniga personalen, och uppmanar alla som har en gammal och sliten fasad att höra av sig till JM Fasadservice.
– Vi gör ett besök, tar en titt och berättar vilken lösning som är bäst lämpad för just er fastighet. Vi möter såväl fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som villaägare, hälsar Jhonny Nordlund och avslutar med ett tips:
– Vi kan även tilläggsisolera en befintlig träfasad och sedan putsa den. Det ger ett bättre energivärde och lägre energiförbrukning i fastigheten, samtidigt som kunden erhåller en fräsch fasad som kräver mindre underhåll och som lyfter hela byggnaden.

Research: Joakim Nyholm
Text: Örjan Persson