Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Vinnarmentalitet bakom framgångarna i Eddie Bengtsson Bygg

Stuga som Eddie Bengtsson Bygg har jobbat på.
Det är en man med vinnarmentalitet och stor drivkraft som ligger bakom Båstadsföretaget Eddie Bengtsson Bygg. Eddies passion för byggbranschen återspeglas i företagets koncept som spänner över allt från altanbyggen och takbyten till arkitektritade villor. Tillsammans med ett 20-tal kompetenta medarbetare utför han professionella bygguppdrag över hela Bjärehalvön med omnejd.

När 1900-tal övergick till 2000-tal startade Eddie Bengtsson sin egen byggfirma efter att ha arbetat som snickare sedan 1983. Efter att ha kombinerat snickaryrket med en fotbollskarriär på nära nog elitnivå valde han att satsa helhjärtat på det förstnämnda. Efter en tuff start med två småbarn tog verksamheten ordentlig fart, en utveckling som sedan dess har hållit i sig och som inneburit att antalet anställda har ökat med i snitt en person varje år. Således jobbar idag ett 20-tal personer i företaget som uppvisar en imponerande bredd.
– Vi är särskilt inriktade på arkitektritade villor i både trä och murat, sekelskifteshus, gårdar, kommersiella fastigheter och byggnationer med design och speciallösningar, berättar Eddie Bengtsson som tror att vinnarmentaliteten och lagandan han haft under sin fotbollskarriär har hjälpt honom och sina anställda att skapa framgång även i yrkeslivet.
– Byggbranschen är tuff, det fick jag erfara redan från början. Det blev långa dagar och även jobb på både helger och kvällar, men det gav resultat.

Rätt mentalitet
Det är också den typen av inställning Eddie efterfrågar när han söker efter nya medarbetare.
– De får gärna ha en idrottsbakgrund som jag, tack vare vinnarmentaliteten och lagandan, säger Eddie som också gärna tar emot lärlingar från yrkeshögskolorna i Ängelholm och Halmstad. Den lokala förankringen, menar han, är också mycket viktig.
Denna samlade filosofi har byggt en mycket stark och gedigen personalstyrka som genom åren bidragit till att skapa Eddie Bengtsson Byggs starka CV. Under senare år har företaget i allt högre utsträckning jobbat tillsammans med andra byggföretag i och kring Båstad, vilket har inneburit ett flertal varierande projekt.

Inflyttningsklara parhus
Eddie Bengtsson Bygg åtar sig uppdrag på Bjärehalvön men arbetsområdet sträcker sig även upp till Halmstad och ner till Höganäs. 2013 köpte Eddie ett markområde i Mellbystrand som han har projekterat sedan dess. Fyra år senare började han bygga tio parhus i egen regi som kommer att stå klara nu i maj. Det natursköna läget nära vattnet har lockat åtskilliga intressenter.
Eddie Bengtsson trivs ypperligt med sitt jobb, han betraktar det som en lyx att kunna jobba utomhus under sommarhalvåret och inomhus under de kalla årstiderna. Två gånger har han valts till Årets Företagare, och han har alltid varit mån om att sponsra de lokala idrottsklubbarna. Idrotten ligger honom alltjämt varmt om hjärtat.
– Nästa generation är redo att ta över stafettpinnen och är redan involverade i verksamheten och dotterbolag, men jag har många mil kvar att springa med stafettpinnen innan jag lämnar över den, säger Eddie Bengtsson och skrattar.

Research: Peter Hägg
Text: Örjan Persson