Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Vårt jobb är att göra ditt enklare

Två män handlar hos Ahlsell.

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare.

Det stående löftet är att erbjuda professionella användare tillgång till ett brett sortiment och relaterade tjänster inom VA, VS, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, fastighet, industri, verktyg & maskiner samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning. I det enorma sortimentet finns produkter från ledande leverantörer samt Ahlsells egna varumärken. Därmed är bolaget alltid rustat för att möta sina kunders högt ställda krav och tillgodose deras behov. Ahlsell ska, som man uttrycker det, göra det enklare att vara proffs.

Bred kundkrets
Vi träffar Moras butikschef Morgan Kullberg som efter åtta år i nuvarande roll fortfarande stormtrivs.
– Vi är ett härligt gäng som jobbar här och vi trivs med det vi gör. Mellan klockan 07:00 och 10:00 har vi frukost för våra besökare. I butiken kan man också få råd och installationstips av vår kunniga och erfarna personal.
I de fall någon produkt saknas i butiken finns den normalt att hämta redan morgonen därpå. Morgan berättar vidare att den 1 600 kvadratmeter stora butiken, som finns på Örjasvägen 21,har ett stort upptagningsområde som innefattar bland annat Rättvik, Idre och Sälen.
– Vi märker tydligt att det händer mycket i fjällvärlden, vilket förstås får en positiv inverkan när det gäller efterfrågan på våra produkter. Vi erbjuder dessutom specialister inom bygg och har en uttalad ambition att utöka vårt erbjudande gentemot byggsidan, säger Morgan.
Han lyfter fram Hans Abrahamsson, innesäljare bygg, som uteslutande jobbar med att hantera förfrågningar kopplade till just detta.

Helhetskoncept
I Ahlsell Sverige finns ett hundratal butiker knutna till ett centrallager med cirka 100 000 olika produkter. De är 3 500 anställda och omsätter cirka 20 miljarder. Ahlsell är mer eller mindre unikt i Sverige när det kommer till bredden i det man erbjuder marknaden. Bolagets koncept kring innovativa och hållbara produkter, i kombination med logistik i världsklass, värdesätts av en vid kundkrets som sträcker sig över åtskilliga branscher.
Härutöver tar Ahlsell ett samhällsansvar genom att sponsra olika föreningar och evenemang. Ahlsell är till exempel en av huvudsponsorerna till Vasaloppet och dess olika tävlingsformer under den aktuella veckan.

Research: Axel Eriksson
Text: Ahlsell, Mora