Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

VårgårdaHus bygger ditt drömhus

Att bygga sitt drömhus behöver varken vara krångligt eller dyrt. Det anser man åtminstone i VårgårdaHus som genom åren hjälpt åtskilliga kunder med att förverkliga sina husdrömmar. Här ger kunniga arkitekter dig möjligheten att utforma ditt alldeles personliga boende – ett hus med känsla för kvalitet, design och smarta lösningar. Och genom att som första hustillverkare i Sverige kunna erbjuda kunden att betala först när inflyttningen sker, slipper kunden ovälkomna kostnader under byggtiden.

VårgårdaHus bygger sina kunders drömhus via prefabricerade väggblock. Dessa monteras sedan ihop av lokala entreprenörer ute på plats. Ett utbud bestående av 47 olika husmodeller som kunderna har möjlighet att anpassa helt efter sina egna önskemål, gör att i princip inget hus är det andra likt. På VårgårdaHus ritar man om och ändrar utan kostnad.
– Styrkan i vårt koncept är vår höga flexibilitet, konstaterar Ulrica Bodin, marknadsansvarig på VårgårdaHus.
– Det är något vi hela tiden får mycket positiv respons för. I kundundersökningar får vi ofta till oss att kunden anser sig ha fått ”mycket hus för pengarna”. Vi står således för ett prisvärt koncept. Vår vision är också att ha branschens nöjdaset kunder.
Detta har förstås bidragit till det faktum att VårgårdaHus hade Sveriges mest nöjda kunder 2017 enligt en undersökning gjord av det oberoende analysföretaget Prognoscentrum.
Under 2017 blev man också för tredje året i rad utsett som ett av årets Superföretag i en totalundersökning av samtliga svenska aktiebolag som presenteras av Bisnode och Veckans Affärer. Kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på denna lista. Företaget har även blivit utsett till Årets Företag av Veckans Affärer tre år i rad.

Lättare att finansiera husdrömmen
Som första hustillverkare i Sverige har VårgårdaHus lanserat en helt ny betalningsmodell. Konceptet  ”Bygg ditt drömhus – Betala vid inflytt” innebär att kunden endast betalar en handpenning vid projektstart och sedan resterande belopp då det är dags att flytta in.
– Efter den senaste tidens allt tuffare regler för bolån, med bolånetak och amorteringskrav, försöker vi på VårgårdaHus i stället underlätta finansieringen av nybyggnation för kund, säger Ulrica.
I Vårgårda förfogar VårgårdaHus över moderna produktionslokaler där man jobbar med effektiva tillverkningsprocesser. Här förenas moderna arbetsmetoder med ett gediget hantverk, personifierat via företagets duktiga snickare.
– De som är nyfikna på vad vi kan erbjuda kan besöka vårt visningshus på Husknuten i Västra Frölunda där ett flertal husföretag visar upp sina hus på ett och samma ställe. VårgårdaHus planerar just nu för ett helt nytt visningshus där, vilket vi hoppas ska stå klart redan under nästa vår, berättar Ulrica Bodin.

Stark utveckling
VårgårdaHus, som sedan maj 2017 ägs av Danmarks största hustillverkare Huscompagniet, är en av Sveriges snabbast växande småhustillverkare. Sedan 2010 har man tredubblat försäljningen från 94 till 285 hus per år. För att klara den nya produktionsvolymen invigdes en ny fabriksdel i augusti 2014 som fördubblade produktionskapaciteten och i juni 2016, var det dags att inviga den senaste fabriksdelen med ytterligare 6 000 kvadratmeter.
– Därmed har vi nu kapacitet för inte mindre än 350 hus om året, vilket är bra med tanke på den ständigt ökande efterfrågan. Vi har haft en mycket god utveckling och gått från cirka 20 till 75 anställda från millenniumskiftet till idag, berättar Ulrica Bodin och tillägger att VårgårdaHus idag verkar i hela landet, med säljkontor från Umeå i norr till Höllviken i söder.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson