Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Välfyllda orderböcker för erfaren målare

Nymålat rum av Håkan Sandberg Måleri

De som anlitar Håkan Sandberg Måleri erhåller erfarenhet i kubik. Håkan driver ensam firman där han själv har lagt ribban högt beträffande noggrannhet och kvalitet. Med sina många år bakom sig i branschen erbjuder han allt från in- och utvändig målning till tapetsering.

Vi träffar Håkan Sandberg på hans hemmakontor, varifrån han driver verksamheten han startade för 20 år sedan. Han driver firman på egen hand och trivs bra med det.
– Det blir lättare när jag bara behöver fokusera på mig själv och på att planera mina jobb. Jag får också bättre möjligheter att kvalitetssäkra arbetsinsatserna, säger Håkan som innan han startade Håkan Sandberg Måleri jobbade som anställd målare i 14 år.
Erfarenheten är med andra ord lång när Håkan åtar sig uppdrag kring in- och utvändig målning, fasadmålning och tapetsering. Fondväggar och tapetsering i olika motiv är inga problem för en erfaren aktör som Håkan, och han har heller inga begränsningar avseende arbete på höjden, då han har ett gott samarbete med olika ställningsbolag. Vid invändig målning börjar han med att spackla ytan, varpå han applicerar pappersremsor och sprutmålar ett lager. Därefter målar han för hand för att få till en perfekt finish.

Återkommande uppdragsgivare
Håkan Sandberg Måleri är ett av tre målerier som anlitas av Vårgårdahus. För dem brukar han måla ungefär sex villor om året invändigt på olika platser i STO-området.
– Jag har även ett utpräglat samarbete med Svenska Stenhus sedan flera år tillbaka. Jag jobbar företrädesvis på uppdrag av företag. Andra uppdragsgivare är Surte Fastighetsservice, KB Rör samt Ale Bygg & Snickeri, berättar Håkan.
Även andra målerifirmor, bland andra CJL Måleri och Olof Leanders Måleri, anlitar Håkan i samband med arbetstoppar och när de är i behov av en erfaren målare.

Kunden i centrum
Håkan ser tillbaka på ett 2020 då han hade mer än vanligt att göra. I pandemins spår blev det många uppdrag i privata hem.
– Jag föredrar uppdrag där jag får måla villor både in- och utvändigt. Då kan jag effektivisera arbetstiden optimalt, inte minst eftersom jag kan anpassa arbetsinsatserna efter rådande väderförhållanden, påpekar Håkan.
Han använder sig uteslutande av kvalitetsprodukter, såsom målarfärg från Alcro, och jobbar företrädesvis med löpande priser.
– Det blir mest rättvist så, om man jobbar med fasta priser kan det lätt bli överpriser. För mig är kunden A och O, understryker Håkan Sandberg.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson