Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Uddevallabornas val för trygga bostadsaffärer

Svartvit gruppbild på de anställda hos Svensk Fastighetsförmedling i Uddevalla.

Vare sig det handlar om köp eller försäljning av en bostad är det begrepp som trygghet, omtanke och lokal förankring som både köpare och säljare ofta lyfter fram. I trakterna kring Uddevalla finns de hos Svensk Fastighetsförmedling som med sin långa erfarenhet och breda kunskap har åtskilliga lyckade försäljningar på meritlistan. Med ett brett utbud av kommande försäljningsobjekt och ett tillika brett kundregister bidrar Svensk Fastighetsförmedling till trygga och ekonomiskt lönsamma bostadsaffärer.

När Reco presenterar feedback från landets bostadsköpare och -säljare är det ofta mäklarna från Svensk Fastighetsförmedling som hamnar i topp. En av landets ledande mäklarbyråer har med andra ord ett mycket gott anseende i branschen, och kontoret i Uddevalla är inget undantag. Här träffar vi Lars-Erik Sparrebäck, VD för kontoren i Uddevalla, Munkedal, Färgelanda och Orust, som berättar att Svensk Fastighetsförmedling har mer än 80 år på nacken och finns representerat via en mängd franchisekontor över hela landet. Bolaget, som är Sveriges största egenägda fastighetsbolag, har som uttalad ambition att erbjuda den för kunden mest attraktiva och lokalt anpassade mäklartjänsten, baserad på de behov som uppstår i kundens olika livssituationer. Vart och ett av Svensk Fastighetsförmedlings kontor jobbar med en stark lokal förankring. Nytänkande, engagemang, omtanke och affärsmässighet är verksamhetens ledord.
– Vi vill bidra till trygga och lönsamma fastighetsaffärer för både köpare och säljare, och det gör vi med lokal kunskap och ett brett utbud av olika objekt. Vi har ett omfattande kundregister och står för kostnadsfri rådgivning då vi också värderar kundens bostad. Härutöver har vi ett brett utbud av kommande försäljningar. I kombination med den kunskap och långa erfarenhet vi besitter har vi alla förutsättningar att genomföra bra bostadsaffärer, upplyser Lars-Erik Sparrebäck.

God utveckling
Lars-Erik är en av tre delägare i Svensk Fastighetsförmedling i Uddevalla, vilket sysselsätter nio mäklare, en stylist samt två mäklarstudenter.
– Vi har låg personalomsättning, jobbar med en målstyrd organisation och mjuka värden där vi sätter mäklarens välmående i fokus. Våra mäklare jobbar med frihet under ansvar och trivs bra i sina yrkesroller, säger Lars-Erik som innehaft VD-rollen sedan 2016.
Samma år togs ett strategiskt beslut då kontoret flyttades till ett mer centralt läge med bättre exponeringsmöjligheter. Nyanställningar har följt och man följer planen för fortsatt tillväxt och expansion.
Lars-Erik tycker att det är stimulerande att verka i en attraktiv kommun med god tillväxt där det inte minst finns gott om havsnära bostäder i form av såväl bostadsrätter som villor och fritidshus. Just fritidshus är annars synnerligen eftertraktade på bolagets kontor på Orust.

Mål och visioner
Lars-Erik Sparrebäck berättar att det finns flera anledningar till att många väljer just Svensk Fastighetsförmedling i samband med sina bostadsaffärer. En av de viktigaste är bolagets goda rykte.
– Våra kunder vet att de har med experter att göra när de anlitar oss, de värdesätter vår långa erfarenhet och vårt stora kunnande, säger Lars-Erik som har tydliga mål och visioner för framtiden.
– Vi vill helt enkelt bli nummer ett när det gäller fastighetsförmedling i Uddevalla. Vi kommer att fortsätta öka våra marknadsandelar och ska vara det självklara valet i alla lägen för de som ska köpa eller sälja en bostad.

Intervju: Sean Larsson
Text: Örjan Persson