Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Transportföretag utforskar nya vägar

Finnvedens Expresstransport har byggt upp ett mycket gott renommé under sina trettio år i branschen. Som företagsnamnet antyder, har man specialiserat sig på expresstransporter och kör transporter till större delen av Europa. Flexibilitet är nyckeln till företagets framgångar; de erfarna och engagerade chaufförerna anpassar rutterna efter sina uppdrag. Inget uppdrag är för litet eller för stort för Finnvedens Express Transport.

Finnvedens Expresstransport grundades 1992 och har idag etablerat sig som en pålitlig partner för snabba och effektiva leveranser. Företaget har en imponerande fordonsflotta som består av 30 fordon i olika storlekar, med vilka man utför expresstransporter ut i stora delar av Europa.
Våra kunder representerar en mångfald av branscher, inget uppdrag är för litet eller för stort för Finnvedens Express Transport, berättar Frank Johansson, som nyligen övertog VD-posten på Finnvedens Expresstransport.

Flexibilitet
Transportbranschen är väldigt komplex och kommer med olika utmaningar beroende på vilken typ av transporter ett företag har valt att fokusera på. Om man, som Finnvedens Expresstransport, har specialiserat sig på expresstransporter, är flexibilitet oerhört viktigt. Medan många åkerier har etablerat fasta rutter, anpassar sig Finnvedens Expresstransport efter efterfrågan och väljer olika rutter för olika uppdrag.
– Vi prioriterar kundernas behov. Vi ser till att leverera snabba och leveranssäkra lösningar, berättar Frank.

Nyckeln till dessa lösningar är, så klart, de erfarna och engagerade chaufförerna. För närvarande har man cirka 30 chaufförer.
– Vi är väldigt stolta över vårt flexibla team av chaufförer. De utgör ryggraden i vår verksamhet, avslutar Frank.

Intervju: Ossian Wigton