Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Till proffsens bygghandel är alla välkomna

Optimera är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor. Sedan starten har Optimera attraherat såväl professionella yrkesutövare som konsumenter i behov av kvalitetssäkrade produkter. Med representation över hela Syd- och Mellansverige, samt en väluppbyggd webbutik, är Optimeras breda sortiment aldrig långt borta.

Optimera startades i Malmö och finns idag representerat över stora delar av framför allt Syd- och Mellansverige. Det är den bygghandel i Sverige som i första hand vänder sig till professionella hantverkare, men som också välkomnar privatpersoner som uppskattar samma sak som proffsen, det vill säga hög och lösningsinriktad kompetens, god service och ett sortiment av kvalitetsprodukter som är godkända enligt svenska byggregler, och som lämpar sig för såväl det lilla som stora byggprojektet. Det handlar med andra ord om allt från byggmaterial till betong och parkettgolv.

Personligt, tryggt och enkelt
Optimera sysselsätter ungefär tusen anställda i bolagets 70-tal butiker. En av dessa ligger i Höganäs där vi träffar nytillträdde enhetschefen Peter Ekholm med ett långt förflutet bakom sig i bygghandelsbranschen. Han berättar att många av Höganäsbutikens kunder är snickare och hantverksproffs, men även en hel del konsumenter. I Höganäs, menar han, är människorna trogna sin lokala bygghandel.
– Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa lagret och sortimentet efter våra kunder och deras behov. Ett gott bemötande och en hög servicenivå är viktiga fokusområden för oss. Personligt, tryggt och enkelt är våra tre ledord, säger Peter och nämner fördelen med att Optimeras centrallager ligger i närbelägna Helsingborg.
Han lyfter också fram det faktum att Optimera i Höganäs hyser interiörsäljare inom både kök och badrum, vilket man är ensamma om i regionen. I butiken strävar man också efter att så långt som möjligt företräda ett sortiment av lokala och svenska produkter. Något man verkligen värnar om i Optimera är hållbart byggande, vilket man anser bygger på tre olika faktorer: ekonomiska, sociala och ekologiska. Smarta transporter, miljövänliga produkter, maxad återvinning och hållbar energi är de områden och frågeställningar som alltid är aktuella.

”Stortrivs”
Peter Ekholm, som tillträdde rollen som enhetschef så sent som i våras, framhåller den familjära känsla som präglar butiken i Höganäs.
– Jag stortrivs, säger han.
Peter känner, trots oron i omvärlden, framtidsoptimism, inte minst mot bakgrund av att Höganäs kommun fortsätter satsar på byggsidan med flera renoverings- och nybyggnadsprojekt.
– Vi bygger långsiktiga kundrelationer och marknadsför oss på våra värdegrunder snarare än pris. Det var en av anledningarna till att jag sökte mig hit, säger Peter Ekholm.

Intervju: Lars Nordin
Text: Örjan Persson