Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Svensk Plaståtervinning nominerat till det prestigefyllda Visa vägen-priset 2020

Hand på sopor hos Svensk Plaståtervinning.

Visa vägen-priset 2020 uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och som bryter utanförskap på arbetsmarknaden. För Svensk Plaståtervinning i Motala är hållbarhet grunden i hela företaget, miljömässig såväl som social. Nu är företaget nominerat i kategorin Årets arbetsgivare för sitt inkluderande samarbete med Samhall.

Visa vägen-priset 2020 går till de arbetsgivare som ”förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för vad de inte kan. Till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar”.
Hela Svensk Plaståtervinnings verksamhet grundar sig i att arbeta på ett hållbart sätt, men inte bara genom att skapa en cirkulär och hållbar plastanvändning, utan också genom att vara en trivsam och inkluderande arbetsplats. Nu är de nominerade i kategorin Årets arbetsgivare i region Götaland.
– Att bli nominerade till Årets arbetsgivare är riktigt roligt och en stor fjäder i hatten. Vi har ett bra samarbete med Samhall och är väldigt nöjda med såväl inhyrd personal som de personer som vi har anställt, säger Karin Petersson, head of operations på Svensk Plaståtervinning.

Samarbetar med Samhall
Svensk Plaståtervinning har samarbetat med Samhall sedan uppstarten av anläggningen 2019. Upp till sju av Samhalls medarbetare har arbetat i anläggningen åt gången och två av dem har även fått fast anställning hos Svensk Plaståtervinning. Att också Samhall är nöjda med samarbetet visar sig i motiveringen. Här är delar av den:

Att Svensk Plaståtervinning arbetar med hållbarhet blir tydligt när deras uppdrag är att sortera plastförpackningar från svenska hushåll så att de kan återvinnas och få nytt liv. Det Svensk Plaståtervinning också gör för hållbarhet är att samarbeta med Samhall, både som kund och rekryteringspartner. Som kund är dom otroligt inkluderade av Samhalls medarbetare. Svensk Plaståtervinning är en FANTASISK kund och arbetsgivare! Fler som dom bidrar till ett bättre och mer inkluderande samhälle.

Mer om Visa vägen-priset 2020
Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de arbetsgivare och eldsjälar som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Omröstningen sker online och vem som helst kan rösta på sin favorit. Den 14 juli tillkännagavs de regionala vinnarna.
Alla regionala vinnare är sedan med och tävlar om att vinna det nationella priset som delas ut på Visa vägen-galan i höst den 16 november. I juryn för priset sitter ordförande Jan Scherman tillsammans med H.K.H. Prins Daniel, Antje Jackelén, ärkebiskop, Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande i LO, Bettina Kashefi, chefekonom på Svenskt Näringsliv och Mats Eliasson, marknadsdirektör på Samhall.

Källa: Svensk Plaståtervinning