Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Stort svenskintresse för att ställa ut på Nordens ledande industrimässa

Messecenter Herning (MCH) har stadigt vuxit i popularitet bland svenska utställare. Idag, cirka fyra månader innan mässportarna slår upp, finns redan ett tjugotal svenska företag som väljer att synas på Nordens ledande industrimässa: hi Tech & Industry Scandinavia.

Vi träffar Sisse F Merrild Nielsen, projektledare för Nordens ledande industrimässa, hi Tech & Industry Scandinavia, mitt under förberedelserna inför det stundande eventet. Hon berättar att mässan senaste gången den arrangerades lockade 550 utställare och 17 400 besökare.
– Vi har många spännande företag representerade inom alla sektorer, vilket är viktigt för oss. Kvantiteten och bredden är vår styrka och vi upplever ett stort stöd från våra utställare och affärspartners. I nära samarbete med dem skapar vi ramarna för att vara branschens mötesplats. Av intresset att döma är det möjligt att årets mässa kommer att locka fler utställare och besökare än 2021, säger Sisse F Merrild Nielsen.
hi Tech & Industry Scandinavia arrangeras den 3–5 oktober. Förutom de traditionella utställarna avhålls både seminarier och föreläsningar där man behandlar de aktuella teman som berör de enskilda sektorer som är representerade på mässan. De definieras bland annat av våra affärspartners och kan handla om alla möjliga ämnen, till exempel grön omställning som har en framträdande roll i de evenemang och konferenser som hålls på mässan.
– I Techomania – hela Hall F – fokuseras det på bland annat elektrifiering, hållbar framtidsteknologi, digitalisering och cybersäkerhet. Mixen av traditionella industriutställare och framtidens teknologier gör att både utställare och besökare får en spännande inblick i framtidens möjligheter, säger Sisse.

”Company dating”
hi Tech & Industry Scandinavia samlar med andra ord ett stort antal målinriktade utställare som med den senaste tekniken och revolutionerande uppfinningar kommer att utgöra en viktig del av framtidens tekniska innovationer.
– Vi strävar efter att mässan ska vara så allsidig som möjligt och locka en bred publik. Vår ambition är att den ska fortsätta vara något av en ”company dating” där företag kan träffa partners för framtida samarbeten, säger Sisse F Merrild Nielsen.

Platser kvar
Sisse har stora förväntningar inför årets hi Tech & Industry Scandinavia.
– På mässan får man möjlighet att träffa både dagens och morgondagens medarbetare och få insyn i framtidens teknologier, säjer Sisse F Merrild Nielsen och berättar att mässan hyser tolv hallar inom fem starka sektorer: automation och robotar, maskiner, svets- och produktionsutrustning, intern logistik, underleverantörer samt livsmedelsteknik.
– Vi är förväntansfulla inför årets event och har platser kvar att fylla. Vi vill gärna ha fler utställare från inte minst Sverige. Det är bara att slå en signal till oss så hjälper vi till med allt från montern till övernattningsalternativ, upplyser Sisse F Merrild Nielsen.

Text: Örjan Persson