Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Storaffär till Lambertsson när Göteborg firar 400 år

Gothenburg/Sweden – Dec 2 2017: Traditional electric blue & white tram passing through city in daytime

När Göteborgs 400-årsfirande under 2023 övergår till en enda lång fest för allmänheten är det Lambertsson som står för infrastrukturen kring alla de event som ska arrangeras.
– Det är fantastiskt roligt att vi tagit hem det här uppdraget, säger Karl Seldén, chef för Lambertssons västra region. Det är en storaffär som genererar jobb under hela 2023 med trolig fortsättning i ytterligare två år.

Det var den 4 juni 1621 som Göteborg fick sina stadsprivilegier, så det historiska datumet har passerat. Men det är under 2023 som firandet ska bli publikt på riktigt med en lång rad event för allmänheten. Satsningen, som leds av Göteborgs kommuns eventbolag Got Event, spänner över allt från konferenser till sport och kultur. Got Event äger inte några arenor, men utnyttjar bland annat Valhallabadet, Valhalla idrottsplats, Ullevi och Scandinavium.
Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Den västra regionen omfattar Västra Götaland, Jönköpings län och ner till Falkenberg med en personalstyrka på totalt 82 anställa.
– Som leverantör kommer vi att arbeta nära Got Event som har höga miljömål, säger Karl Seldén.
– Den här affären visar än en gång vikten av vår satsning på att kunna erbjuda energisnål utrustning till kunder med höga krav på ansvar för klimat, miljö och resurseffektivitet.

”Snyggt och säkert”
Lambertsson, som ingår i Peab-koncernen, kommer att leverera det mesta som behövs för att arrangemangen ska löpa smidigt och inte störa omkringboende eller trafikanter.
– Det vi gör ska vara både snyggt och säkert. Det gäller strömförsörjning, avspärrningar och säkert annan utrustning och även maskiner, det kommer att visa sig efter hand, säger Karl Seldén
Region väst planerar redan nu för möjligheten att förstärka personalstyrkan under året.
– Vi kan behöva fler elektriker och vi måste säkert låna in ytterligare servicetekniker. Affären har också option på två års förlängning, så 2023 kan inte börja bättre, säger Karl Seldén.

Källa: Lambertsson