Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Specialister på tunga släpfordon

Lastbil som har servats av Trailermekanik i Göteborg.

Trailermekanik i Göteborg AB utför professionell service, reparation, besiktning och diagnostik av alla typer av tunga släpfordon och har sin verkstad i Partille. Företaget har sett en positiv utveckling de senaste åren och bland kunderna finns stora och små företag i transportsektorn.

Svensk Leverantörstidning träffar Stefan Anttila, som äger och driver Trailermekanik i Göteborg AB.
– Jag har en lång erfarenhet från transportbranschen och har arbetat med att renovera tunga släpfordon såsom trailers, dollys och släpvagnar sedan 2003. Jag startade mitt eget företag 2009 och hade då en servicebil som jag åkte ut med till kunderna för att serva deras släp, berättar Stefan.
Sedan sju år tillbaka Trailermekanik även en egen verkstad.
– Först utgick vi från Landvetter men sedan tre år verkar vi i Partille, där vi äger våra lokaler, säger Stefan.

Har kapacitet att ta sig an fler kunder
I Partille finns förutom den ändamålsenliga verkstaden även en stor inhägnad gård som rymmer de trailers som Trailermekanik arbetar med.
– Idag är vi fem personer på företaget men vi växer hela tiden och har kapacitet att både ta in fler kunder och fler anställda. Vi växer tillsammans med våra uppdrag, säger Stefan.
Bland Trailermekaniks kunder finns allt ifrån mindre åkerier till landets största åkerier. Man arbetar även med utländska åkerier.
– Vi arbetar med trailers från i stort sett alla märken och gör alla sorters jobb på tunga släpfordon. Det kan handla om att laga läckage, elfel och det elektroniska bromssystemet. Det enda vi inte gör är stora karosseriskador, där man exempelvis har hört sönder stora delar av släpets skåp, säger Stefan.

Arbetar långsiktigt tillsammans med kunden
Trailermekanik har en trailerbil som man använder på gården liksom två andra bilar som man använder för att hämta och lämna trailers hos sina kunder, en växelflakbil och en trailerdragare. Man har även en fullutrustad servicebil med hela Västsverige som upptagningsområde.
– Vi är ett serviceinriktat företag som vill göra allt för kunden och vi är väldigt flexibla, säger Stefan.
Medarbetarna är liksom Stefan specialister på att serva, reparera och underhålla de flesta typer av släpfordon.
– Vi arbetar lojalt och långsiktigt tillsammans med kunden. Många lämnar in sina släp i förväg för kontroll, innan de gått sönder helt, och vi meddelar kunden vad det är som behöver bytas eller lagas. Och när vi ändå har släpen inne säger vi såklart till om det är något mer som behöver åtgärdas,avslutar Stefan Anttila.

Intervju: Rasmus Lundström