Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Resurscentrum för mätteknik tillhandahåller ledande mätinstrument och prioriterar god service

Hand håller i telefon som visar mätning i app av Intab Interface-Teknik.

Intab Interface-Teknik AB har en lång erfarenhet av dataloggning och har arbetat med fjärrövervakning sedan 2003. Företaget erbjuder flera tjänster och produkter inom mätteknik, såsom professionell rådgivning, uthyrning av mätinstrument, utbildning och kalibrering. Här finns ett stort utbud av dataloggers och mätinstrument för fjärrövervakning, vilket gör att man enkelt kan ta fram anpassade lösningar som tillgodoser varje användares behov. Genom en personlig dialog med kunderna utvecklar företaget ständigt verksamheten.

Svensk Leverantörstidning träffar Lina Arnfjorden, som är VD på Intab. Företagets ledord är att mäta, analysera och förstå och de fungerar som ett resurscentrum inom mätteknik. Verksamheten är belägen i Stenkullen utanför Göteborg och företaget har åtta anställda och mer än 40 års erfarenhet av branschen.
– Vi är ett väletablerat företag och har kunder över hela Sverige. Våra nuvarande lokaler byggdes 1990, efter att vi sedan 1975 funnits i Sävedalen. Jag har arbetat på företaget sedan 1997, berättar Lina.

Professionella lösningar till varje bransch
Med en datalogger kan man exempelvis mäta temperatur, luftfuktighet, koldioxid, tryck, spänning, ström, el och energi, acceleration, vibrationer, ljus och andra parametrar över tid, och Lina berättar att man här erbjuder ledande produkter.
– Vi var förmodligen först i Sverige med en flerkanalig datalogger, så vi har en lång erfarenhet och mycket kunskap inom området. Vi erbjuder också hyrlösningar för de som har större eller mindre projekt men inte vill investera i egna mätinstrument, säger Lina.
Intab fokuserar på hög kvalitet, driftsäkerhet och att erbjuda professionella mätlösningar till varje bransch. Med ledord som enkelhet, engagemang och ständig förbättring utvecklar man verksamheten.
– Vi har en egen mjukvara för analys som dessutom kommer i en ny förbättrad version i november. Bland våra övriga tjänster finns till exempel utbildning, installation, HIC-mätning, kalibrering och service, fortsätter Lina och framhåller just servicen som särskilt betydelsefull.
– Vi är väldigt starka på service och rådgivning. Det är enkelt att få tag i oss, vi svarar på alla frågor och har en chatt igång på hemsidan. Åsa Borg, som är marknadsansvarig hos oss, har även en blogg på hemsidan där hon bland annat utbildar i mätteknik, berättar Lina.

Många goda referenser ger nya kunder idéer
Lina berättar vidare att Intab har ett eget kalibreringslabb, vilket ger en extra trygghet för företagets kunder.
– Det är viktigt för oss att ha löpande återkoppling med våra kunder. Vi är ett stabilt och tryggt företag och är stolta över att vara certifierade enligt ISO 9001:2015 samt 14001:2015. Dessutom har vi utmärkelserna Guldsigill hos UC samt Trippel A hos Bisnode, vilket ytterligare styrker att vi sköter oss gentemot både kunder och myndigheter, säger Lina.
Intab har många referensprojekt, som det också går att studera närmare på företagets hemsida.
– Vi har många goda referenser och här kan våra nya och gamla kunder få tips och idéer på hur andra använder våra dataloggers och mätinstrument. Nationalmuseum är ett gott exempel, de använder våra instrument för sin klimatövervakning så att värdefulla föremål inte far illa, berättar Lina och återkommer till vikten av att ge kunderna ett riktigt gott bemötande.
– Vi arbetar mycket med de mjuka värdena och vi är en bra arbetsplats med stark teamkänsla. Vi hoppas att våra kunder känner detta när de kontaktar oss, att vi är en bra samarbetspartner, avslutar Lina Arnfjorden.

Research: Jan Arkhede