Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Rätt slanglösning från början med RALLAB

Tre medarbetare på Rallab Industrispecialisten sitter i lagret.

Spetskompetens, hög service, snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och ständiga produktuppdateringar är viktiga värden för Rallab Industrispecialisten AB. Företaget är, som namnet antyder, en specialist när det kommer till applikationer inom industri. Här erbjuder man allt inom slangar, slangkopplingar, slangklämmor och industrigummi.Det är många kunder och branscher som upptäckt företagets fördelar och nu vill Rallab Industrispecialisten AB utöka sitt stora lager ytterligare.

Svensk Leverantörstidning träffar David Landqvist, som är en av delägarna i Rallab Industrispecialisten AB, ett företag som arbetar med applikationer inom industri och är beläget på Magasinsgatan i Kungsbacka.
–Vi är en av Sveriges bästa slangleverantörer och satsar på flexibilitet och kundorienterade, snabba leveranser. Vi kombinerar detta med vår höga kunskap inom området, säger David och berättar hur det började.
– Det var min far, Lars Lidén, som tillsammans med Robert Axlund startade Rallab Industrispecialisten AB år 2011. Företaget grundades här i Kungsbacka och har haft sina nuvarande lokaler sedan 2012. Nu har vi dock börjat växa ur vår lokal och letar därför efter en större, säger David.
På lagret har Rallab produkter från flera av världens ledande tillverkare inom industrislang och industrigummi.
– Vi har ett stort lager som vi nu vill utöka ytterligare.
Idag har Rallab Industrispecialisten, även kallat Rallab, fyra medarbetare varav tre är delägare.
– Jag själv började jobba i företaget 2012 och blev delägare 2015, säger David.

Slangar till många olika branscher
Rallabs uttalade affärsidé är att erbjuda rätt lösning redan från början.Företagets huvudmarknad är Sverige, men man arbetar även i Norge och Danmark, och det största produktgrupperna är slangar av slangkopplingar,slangklämmor och industrigummi.
– Vi är ett nischat företag som erbjuder allt inom industrislangar. För att ta några exempel kan jag nämna oljeslangar, tryckluftslangar, materialtransportslangar och kemikalieslangar. Vi erbjuder ocksåkopplingar, såsom exempelvis M42 kardankopplingar, kamlock, klokopplingar och brandkopplingar. Vi har också industrigummi såsom gummimattor, gummidukar, gummipackningar, vibrationsdämpare och gummilister. Våra produkter finns inom det flesta industrier, säger David.
Det är en mängd olika branscher som drar nytta av Rallabs produkter och kompetens. Trots att företaget är så nischat, är behovet av deras produkter stort inom en rad områden.
– Vi arbetar till exempel mot verksamheter inom miljösanering,kommunalteknik, slamsugning, vakuumsanering,brunnsborrning och bergborrning. Även företag inom blästring, byggnadsindustri, bulktransporter, pumpar, maskinuthyrning, raffinaderier och varvsindustrianvänder våra produkter, säger David.

Stort lager med snabba leveranser
Rallab tror på en personlig service med långsiktiga kundrelationer där de ständigt erbjuder sin spjutspetskompetens. Manarbetar med både små och stora kunder.
– Bland våra större kunder kan jag nämna NCC, Ragn-Sells, Strängbetong, Stora Enso, ProMinent och även flertal kommuner. Många kunder vet inte vilken slang och koppling de behöver och där kommer vi in med rätt lösning från början, säger David.
Rallab arbetar även med tekniska lösningar och utvecklar produkter som kunderna efterfrågar, till exempel har man tagit fram nya innovativa slanglösningar,brunnskrokar och spolmunstycken.I framtiden har Rallab fokus på att tillhandahålla fler kundunika produkter effektivt och tillgängligt.
– Trots att vi är ett mindre företag har vi ett stort lager,korta leveranstider och stora möjligheter.Lagret vill vi som sagt utöka i nya lokaler, så det händer mycket hos oss just nu, avslutar David Landqvist.